Tgrt Haber

Son dakika! Bartın Amasra'da maden ocağında grizu patlamasında acı haber: Can kaybı 41'e yükseldi

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, İHA, AA
15 Ekim 2022 01:33 - Güncelleme : 16 Ekim 2022 10:23

Son dakika haberi: Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde, yeraltında patlama meydana geldi. 8 işçinin kendi imkanlarıyla çıktığını belirten Bartın Valisi Arslan, madenin eksi 300 kotunda 44, eksi 250 kotunda ise 5 işçinin olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şehit olan maden işçilerinin isimlerini tek tek açıkladı. Bartın'da maden faciasının yaşandığı yere giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybının 41'e çıktığını açıkladı. Yaralıların durumuna ilişkin bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 yaralıdan 5'nin solunum cihazına bağlı olduğunu ve durumlarının ağır olduğunu söyledi.

Bartın 'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde yeraltında patlama meydana geldi. Bartın Valisi Arslan, "300 kotunda 44 kişi, -350 kotunda da var. İşçilerimizi kurtarıldı'' dedi. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, projeyle ilgili soruşturmada. AFAD'dan yapılan yeni açıklamada "patlamanın trafo nedeniyle olduğu bilgisi sehven" denildi. Bölgeye çok sayıda, işçiler ve bekleyen vatandaşlar için ihtiyaç çadırları kuruldu.

YARALILARIN SON DURUMU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maden faciasında yaralanan madencilerle ilgili son duruma ilişkin bilgi verdi. "Şu anda takip edilen 3 hastamız var." diyen Bakan Koca, "Genel durumları iyi, solunum cihazına bağlı olan herhangi bir hastamız yok. 2 veya 3 gün içerisinde taburcu edebiliriz." açıklamasında bulundu. 

İstanbul'a ambulans uçakla sevk edilen yanık hastalarına ilişkin de bilgi veren Bakan Koca, 6 yaralıdan 5'inin durumunun ağır olduğunu belirterek şunları söyledi: 

6 YARALIDAN 5'İNİN DURUMU AĞIR

"Özellikle durumu ciddi olan 6 hastamızı ki 5’i yanık hastası, bir hastamızda karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hızla uçak ambulansla en geniş imkanları olan yanık merkezimize getirmiş olduk. Hastalarımızı ziyaret ettik, her biri ile ilgili değerlendirmeleri yapıp yakınlarına bilgi verdik. 6 hastamızın 5’inin durumları ciddi. 5’i de solunum cihazına bağlı. Karbonmonoksit zehirlenmesi yaşayan hastamız ise solunum cihazına bağlı değil, durumu ciddi değil. Önümüzdeki günlerde daha iyi olabileceğini söyleyebilirim"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: CAN KAYBI 41'E YÜKSELDİ

Maden faciasının yaşandığı Bartın'a giderek olay yerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybının 41'e yükseldiğini açıkladı. Hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığında bulunan Erdoğan, patlamanın ardından tüm kurumların seferber olduğunu, kazanın sorumlularının cezasını çekeceğini söyledi:

"Aziz milletim, değerli basın mensupları sizleri saygıyla selamlıyorum. Türkiye Taşkömürü İşletmeleri Amasra Maden Ocağında dün akşam saatlerinde meydana gelen patlama nedeniyle fevkalade milletçe üzgünüz. Patlamada hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı olarak kurtulan ve tedavisi süren işçilerimize rabbimden acil şifalar diliyorum.''

''Devletimiz madenin -300 ve -350 kotlarında yaşanan patlamanın hemen ardından tüm kurumlarını seferber etmek suretiyle kaza mahallindeki çalışmalara başlamıştır. Bir yandan arama-kurtarma faaliyetleri yürütülürken bir yandan da yaralı işçilerimiz ambulans helikopter ve uçak ambulanslarla sağlık kuruluşlarımızı nakledilmiştir. TTK'dan AFAD'a ve belediyelere kadar tüm kurumlarımız bir an önce işçilerimize ulaşmak için adeta zamanla yarışmışlardır. Bakanlıklarımız derhal olay yerine gelerek başlatılan çalışmaların koordinasyonunu üstlenmişlerdir. Biz de ilk andan itibaren İçişleri Bakanımla irtibat halinde olduk gece boyunca sürekli telefon görüşmelerimizi sürdürdük ve yapılması gereken atılması gereken adımları da sürekli atmanın gayreti içinde olduk.''

''KAZALARIN YAŞANMASINI KABUL EDEMEYİZ''

''Elbette bu patlamanın nasıl yaşandığı varsa sorumlularının kimler olduğu yürütülecek idari ve adli soruşturma ile ortaya çıkacaktır. Bu soruşturmalara çok yönlü olarak zaten başlanmıştır. Şu anki önceliğimiz yer altındaki işçilerimize ulaşmaktı ve en son 41'inci işçimize ulaştık. 40 olarak daha önce ilan edilmiş olan merhumlarımızın sayısı 41 olmuş oldu. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. İnşallah mekanları cennet olsun. Her konuda olduğu gibi çalışma hayatında da önce insan diyoruz. İnsan hayatının güvende olmadığı hiçbir faaliyet bizim için muteber değildir. Maden ocaklarımızda önemli sayıda ölümlerin olduğu kazaların yaşanmasını tabiki kabul edemeyiz.''

''Bizim mevcut bu tür ocaklarımızın içinde Amasra Kömür İşletmeleri bizim şu anda en ileri imkanlara sahip olan ocak olmasına rağmen birileri bununla dalgasını geçebilir ama önemli değil biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına inandığımız için bunun ne dünü bugünü ne de yarını olmayacaktır bunlar her zaman olacaktır bunu da bilmemiz lazım. Teknolojinin tüm kabiliyetlerini işletmeciliğin tüm mafiretlerini kullanarak maden kazalarını tarihe gömmek için çalışmalar içerisindeyiz.

''AİLELERE DESTEĞİMİZİ VERECEĞİZ''

''Maden şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bu devletin ve en yüksek temsilcisi olarak bizim boynumuzun borcudur. Özellikle ilk etapta bir karar daha aldık o da 500+500 olmak üzere devlet ve ilgili bakanlığımız bunun yanında sendikamız 200, bunun yanında bir diğer bakanlığımız Çalışma bakanlığımız 100, Aile bakanlığımız da 50 bin olmak üzere ilk etapta ailelere bu desteğimizi inşallah vermiş olacağız. Devlet olarak yapmamız gereken desteği de hemen Kabine toplantımızda belirleyip onun da adımını atacağız."

ACI HABER! CAN KAYBI 40'A YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son açıklamasında ne yazık ki can kaybının 40'a yükseldiğini belirtti. ''40 madenci şehidimizi çıkararak hastanelere sevk ettik'' açıklamasında bulunan Soylu, yaralı sayısında ise Bakan Koca'nın açıkladığı sayının artmadığını, 11 yaralının tedavilerinin sürdüğünü söyledi. Açıklamalarını sürdüren Soylu, son durumu şu sözlerle ifade etti:

''Patlamanın meydana geldiği saatten itibaren hem milletimiz  hem burada burada birlikte olduğumuz madencilerimiz onların aileleri ve Türkiye’de bu mesleği yapan tüm madencilerimizin hem gözleri hem kulakları hem bütün kalbi burada idi. Arzu ederdik ve isterdik ki karşımızda hiçbir kaybımız olmadan sizlere bu açıklamayı yapabilelim. Ancak yapılan çalışmalarda hakikaten 300-350 metre yerin altında büyük bir seferberlik ve tüm ekipler tarafından büyük bir çaba sarf edildi. Sabah saat 07.30 itibari ile gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklamasından sonra 14 şehidimize daha ulaştık. Yani 40 şehidimize ulaşmış olduk.''

''Ve yine orada bir kısımda yangın olmasına rağmen kahraman madencilerimiz arama kurtarmacılarımız arkadaşlarını orada bırakmamak için büyük bir fedakarlık ortaya koydular. Hepsine minnettarız. 40 madencimizi çıkarıp buradan hastanelere ulaştırdık. 11 yaralımız hastanelerde 6’sı yine Sağlık Bakanlığı’mızın ambulanslarıyla Çam Sakura Şehir Hastanesi’nde, 5’inin 3’ü Bartın Devlet Hastanesi’nde 2’si özel hastanede, 110 madencimizden 58 madencimizde kimisi kendi imkanlarıyla kimisi arama kurtarma sonucu kurtarıldı.''

KAYIP İŞÇİ ARANIYOR

''Bir madencimizle ilgili belirsizliğimiz var. Şu anda hem orada aram kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Hem de bu belirsizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarda aşağıda sürüyor. 40 madencimizin kimliği belirlendi. 26 madencimizin isimlerini gece saatlerinde bildirmiştik. Geri kalan 14 şehidimizin kimliğini de paylaşacağız. Burada özellikle bu çalışmaların başından itibaren ailelerle beraber buradaydık. Ateş düştüğü yeri yakar. Büyük acı oldu. Allah milletimize, ailelerine, mesai arkadaşlarına, tüm madencilerimize sabır versin. Başsağlığı diliyoruz.''

BAKAN KOCA: 11 HASTAMIZIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Sabahın ilk saatlerinde açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maden ocağındaki can kaybının arttığını sosyal medyadan yaptığı açıklamayla duyurdu. Bakan Koca, "Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28'e ulaştı. İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor." dedi.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1581127267706511360

BAKAN SOYLU ŞEHİTLERİN İSİMLERİNİ AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin son durumu açıkladı. Soylu, "Dün akşam saat 18 15 sularında malesef bulunduğumuz alandaki işletmede büyük bir patlama meydana geldi ve ardından hem Bartın Valimiz hem sayın milletvekilimiz, kaymakamımız ve buradaki tüm arkadaşlarımız belediye başkanımız buraya intikal ettiler. O andan itibaren de işletmenin yöneticileriyle beraber tüm Türkiye burada nasıl bir patlama olduğunu ve sonuçlarının ne olduğunu duymaya başladı. Başımız sağolsun. Ülkemizin başı sağolsun, geçmiş olsun. Bartın'ımıza geçmiş olsun ve tüm madencilerimize geçmiş olsun, başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. İlk açıklamalarımızda bu vardıyalarımızda 110 madencimizin çalıştığını ifade etmiştik. Aynı zamanda kritik yerde 49 madencimizin çalıştığını söylemiştik. Ve ardından da burada bütün kurumlarımızın ortak çalışmasıyla gelişmeleri sizle paylaşmıştık. Şimdi de son durumu paylaşmak için karşınızdayız.

110 vardiya çalışanımızdan 28 madenci kardeşimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. 6'sı Sağlık Bakanlı'ğının ambulans uçaklarıyla birlikte İstanbul'da Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Yaralı bir şekilde orada tedavi görüyor. 3'ü Bartın Devlet Hastanesi, 2'si özel hastanede olmak üzere 5'İ Bartın'da tedavi görüyor. 11 kardeşimizde hayati durumlarıyla ilgili herhangi bir risk olmadığını sağlık birimlerimiz, sağlık müdürümüz, başhekimlerimiz bize ilettiler.

Bizde hastanelere gittiğimizde bu değerlendirmeleri kendilerinden aldık. Bu patlamadan hemen sonra sağ çıkan artı kurtarılan 58 madencimiz şu anda aşağıda değerlendirdiğimiz arama kurtarma çalışmalarıyla kurtarılmaya çalışılan 15 madencimiz olayın olduğu ilk saatten itibaren gerek Enerji Bakanlığı'nın tüm ekipleri ülkemizin bir çok noktasından gerek buradaki hemen varolan müdahale eden ekipleri anında arama kurtarma çalışmalarına başladılar. Sağlık Bakanlığı'nın bütün ekipleri UMKE, AFAD ve bütün kurumlarımızın ekipleri buradaydılar. Bütün arama kurtarma çalışmalarına katıldılar. Ben size vefat eden 26 kardeşlerimizin isimlerini de söyleyeceğim.

Şehit olan kardeşlerimiz; Ali Doğru, Aziz Köse, Berkay Pınarcıoğlu, Emrah Kaval, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Ramazan Özer, Selçuk Ayvas, Serkan Nakaş, Şuhayip Okul, Genel Saygın, Mehmet Kara, Yasin Bulut, Sabri Akdere, Murat Özkan, Serhat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelik, Gürdal Serenli, Orhan Altun, Emrah Kaya, Rıdvan Acet...

Şehitlerimize Cenab-ı Allahtan rahmet diliyoruz. Ailelerine sabır diliyoruz. Aşağıda göçük altında arama kurtarma esnasında şu anda kurtarılmayı bekleyen ailelere de sabır diliyoruz. Ve bütün milletimize de başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Allah rahmet eylesin. Büyük bir üzüntü içerisinde olduğumuzu söylemek isterim. Allah bu tip olaylarla bizi bir daha karşı karşıya bırakmasın. inşallah arama kurtarma çalışmalarında umutlu bir haber arkadaşlarımızdan bekliyoruz. 

BAKAN KOCA: 6 VATANDAŞIMIZ İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaralılara ilişkin verdiği bilgide, "Tedavisi süren 11 yaralımız var. 1’i ağır, 4 hastamız yoğun bakımda. 1 hastamız serviste tedavi görüyor. 6 vatandaşımız uçak ambulanslarla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezine sevk edildi." ifadelerini kullandı.

"İLK DEĞERLENDİRMELER GRİZU PATLAMASI ŞEKLİNDE”

Enerji ve Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden ocağındaki araştırmaların nedenine ilişkin açıklama yaptı. 

Bakan Dönmez ise, “Havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor, kısmı göçükler var. İlk değerlendirmeye göre grizu patlaması oldu. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında, herhangi bir eksiklik yok. İçeride bir devam eden yangın yok. Ama olumsuz bir şey gelişir, anında müdahale etmek icap eder, o maksatla bulunduruluyor. Şu anda net bir netice yok. Biraz önce ifade ettim, ilk değerlendirmeler grizu patlaması şeklinde” dedi.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Olay sonrası süratle başlayan arama kurtarma başta olmak üzere, patlama ile ilgili tüm konularda bütün kurumlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.

Çalışmaları yerinde icra etmek ve denetlemek amacıyla üç bakanımız, verdiğimiz talimat üzerine bölgeye intikal etmiştir.

Ben de yarınki Diyarbakır programımı iptal ederek inşallah Amasra’ya geçecek, tüm çalışmaları yerinde koordine edeceğim.

Bölgedeki tüm sağlık ekiplerimiz, hastanelerimiz yaralı kardeşlerimiz için seferber edilmiştir. Mevcut tesislere ilave olarak Sağlık Bakanlığımız bölgede bir acil müdahale ünitesi kurmuştur. İhtiyaç halinde yaralılarımızı sevk amacıyla ambulans uçaklarımız hazırdır.

Patlamayla ilgili gerekli soruşturma başlatılmış, 3 savcımız görevlendirilmiştir. Soruşturma tüm boyutlarıyla devam etmektedir.

Meydana gelen bu üzücü hadiseyle ilgili sadece resmî kurumlarımızın açıklamalarının dikkate alınması, provokatif ve dezenformasyon içeren art niyetli içeriklere itibar edilmemesi gerekmektedir.

Temennimiz can kaybının daha fazla artmaması, madencilerimizin sağ salim kurtarılmasıdır ve tüm çabalarımız bu yöndedir.”

Bartın Valiliği olaya ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:

"Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sularında -300 kotunda henüz nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekiplerimiz seferber edilerek gerekli çalışmalara başlanmıştır."

https://twitter.com/tcbartinvalilik/status/1580960831688146951

Son dakika! Bartın Amasra'da maden ocağında grizu patlamasında acı haber: Can kaybı 41'e yükseldi

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığının sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın ilimizin Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlaması ile ilgili süreci ve tüm kurumların katıldığı çalışmaların koordinasyonunu yakından takip etmektedir. Maden ocağı patlaması sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla bölgeye intikal etmiştir” denildi.

ACI HABER: 2 İŞÇİMİZ HAYATINI KAYBETTİ

Maden ocağı patlamasından acı haber geldi. Sağlık Bakanı Koca, ''Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada, şu anki bilgilere göre; 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 20 yaralımız var.'' açıklamasında bulundu.

TRAFO KAYNAKLI GRİZU PATLAMASI

Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, patlamanın yaşandığı maden ocağında vardiya sırasında 100 işçinin olduğunu, patlamanın meydana geldiği bölümde çalışan 47 işçiden 12'sinin çıkarıldığı bilgisini paylaştı. Yeşil, patlamanın nedenine ilişkin ise "trafo kaynaklı bir grizu patlaması" ifadesini kullandı.

Son dakika! Bartın Amasra'da maden ocağında grizu patlamasında acı haber: Can kaybı 41'e yükseldi

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, madende yaşanan patlama nedeniyle soruşturma başlattı. 

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Bartın Amasra'daki maden kazası ile ilgili Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirilmiştir.” denildi.

"HADİSE BÜTÜN BOYUTLARIYLA SORUŞTURULACAK"

Adalet Bakanı Bozdağ yaptığı açıklamada "Madende mahsur kalan işçilerimizin sağ ve salimen kurtarılması hepimizin en büyük dileğidir. Patlamayla ilgi Amasra Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır. Hadise bütün boyutlarıyla soruşturulacaktır." dedi.

https://twitter.com/bybekirbozdag/status/1580980369121513472

'8 KİŞİ KENDİ İMKANLARIYLA KURTULDU'

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, TTK Amasra Müessesesi İşletmesinde medyana gelen patlama sonrası 74 arama kurtarma ekibinin çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Vali Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın nedeninin henüz belli olmadığını belirtti. Kendilerine saat 18.15'te bilgi geldiğini ifade eden Arslan, "-300 kotunda, -250 kodunda 74 arama kurtarma ekibi arkadaşımız kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Şuan -300 kotunda 44 kişi, -350 kotunda da 5 kişi var. İşçilerimizi kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 8 kişi kendi imkanlarıyla kurtarıldı. Şuan altıncı yaralımızı çıkarıyoruz. Bütün ekiplerimiz seferber oldu. TTK'nın uzman ekipleri, AFAD ekipleri seferber durumdalar. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez yoldalar, 1.5 saat sonra burada olacaklar" diye konuştu.

AFAD OLAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

AFAD, “Amasra Taşkömürü İşletmesinde henüz belli olmayan bir nedenle patlama meydana gelmiştir. Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye yönlendirilmiştir.” açıklamasını yaptı.

PATLAMANIN NEDENİ

AFAD, “Bartın ili Amasra ilçesinde Taşköprü İşletme Müessesesi Müdürlüğü’ne ait maden ocağında meydana gelen patlamanın trafo kaynaklı olduğu bilgisi sehven paylaşılmıştır. Patlamanın nedeni henüz belirlenememiştir. Mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılması için AFAD ve tahlisiye ekipleri seferber edilmiştir.”

BAKANLAR BÖLGEYE GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden ocağındaki patlama nedeniyle Bartın Amasra'ya geldi.

Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Bakanlar Soylu ve Dönmez, maden ocağındaki patlama nedeniyle Bartın Amasra'ya giderek incelemelerde bulunacak.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olaya ilişkin sosyal medya hesabından, 'Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama sonucu yer altında mahsur kalan işçi kardeşlerimizin bir an önce kurtarılmasını diliyorum. Dualarımız, can kaybının yaşanmaması için' dedi.

CHP HEYETİ AMASRA'DA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş'tan oluşan CHP Heyeti, maden ocağında patlamanın yaşandığı Amasra'ya gitti.

GRİZU PATLAMASI NEDİR?

Grizu anagazının, havayla karışmasıyla ortaya çıkan oluşumdur. Grizu reklamı yazmak ve oynamak için bir içerik bir dizidir. Kömür madenlerinin kabusu olanzu, başı sık sık görülmektedir.

Kaynak: TGRT Haber, İHA, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet Kara 15 Ekim 2022 07:13

Allah ım cc bütün şehitlerimize rahmet ve mağfiret eylesin. Mekanları cennet olsun. Geride kalanlara baş sağlığı diliyorum. Allah ım cc büyük felaketlerden muhafaza eylesin.

Sonraki Haber Yükleniyor...