Tgrt Haber

42 kişinin öldüğü Bartın maden faciasında müdür yardımcısının ifadesi ortaya çıktı: Sadece oturdum maaşımı aldım

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: TGRT Haber
05 Kasım 2022 14:47 - Güncelleme : 05 Kasım 2022 15:06
42 kişinin öldüğü Bartın maden faciasında müdür yardımcısının ifadesi ortaya çıktı: Sadece oturdum maaşımı aldım

Bartın'da 42 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciası sonrası tutuklanan şüphelilerin mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı. Müdür yardımcısının, ''Sadece oturdum maaşımı aldım'' sözleri tepki çekti.

Türkiye'yi kahreden Bartın​'daki  maden faciasında ölenlerin sayısı dün itibariyle 42'ye çıkarken, olayla ilgili soruşturmada gözaltına alınan ve tutuklananların yargılama süreci devam ediyor. TTK Amasra​ Müessese Müdürü Cihat Özdemir’in de aralarında olduğu tutuklu 8 kişiden müdür yardımcısı Salih Atmaca'nın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı. Atmaca'nın "Sadece oturdum, maaşımı aldım" ifadeleri şaşkınlığa neden oldu. 

Atmaca, 2020 yılının Ağustos ayından sonra tüm sorumluluklarının kendisinden alındığını anlattı. Atmaca ayrıca, "Üretim İltisak Müdürü olarak boş kadro üzerimde duruyordu ama bana bir şey yaptırılmıyordu" dedi. Sanığın, "Sadece oturdum, maaşımı aldım" sözleri dikkat çekti.

"BANA ŞİKAYET ULAŞMAMIŞTI"

İşletme Başmühendisi Mehmet Tural ise olay günü mesaisinin 16.30'da bittiğini söyledi. Madendeki havalandırmalarla ilgili denetimini; Maden İş Güvenliği Şube Müdürlüğü'nün yaptığını söyleyen Tural, "Olay günü ve öncesinde gaz seviyesinin yükselmesiyle ilgili bana bir şikayet ya da bildirim yapılmadı" dedi.

EMNİYET MÜHENDİSİ DE "BEN SORUMLU DEĞİLİM" DEDİ

Emniyet Mühendisi Şahan Kahraman da sorumluluğun kendisine ait olmadığını iddia etti. Görev tanımı gereği maden sahasının havalandırılmasıyla ilgili işlemlere bakmadığını belirten Kahraman, "Emniyet mühendisi olarak biz yangın bekleme barajlarını yaparız. Onların kapatılmasını gerçekleştiririz" diye konuştu.

HAYATTAN KOPAN 42 İŞÇİ

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında 14 Ekim günü meydana gelen patlamada 42 işçi hayatını kaybetmiş, 10 işçi ise yaralanmıştı.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında; aralarında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir'in de bulunduğu 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...