Tgrt Haber

Bartın’da orman yangını çıktı: 4 kişi gözaltına alındı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Kasım 2022 07:32 - Güncelleme : 21 Kasım 2022 07:47
Bartın’da orman yangını çıktı: 4 kişi gözaltına alındı

Bartın’da gece saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangın kısa sürede rüzgarında etkisiyle büyüdü. Ekiplerin müdahalesini sürdürdüğü yangın kontrol altına alınırken olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. Yangında ayrıca 15 dönüm alan küle döndü.

Orman yangınları haberine bir yenisi Bartın’da eklendi. Bartın’ın İnkumu tatil beldesinde  ormanlık  alanda çıkan  yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Gece saatlerinde başlayan yangına karşı Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler ile çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. Çevre illerden de takviye ekip yollanırken yangının sarp arazide olması nedeniyle müdahale güçlükle sürdürüldü.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yangının çıkış nedeni araştırılırken olayla ilgilisi olabileceğinden şüphelenilen 4 kişinin Bartın İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce gözaltına alındığı öğrenildi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yangınla ilgili açıklamasında, “Gece yarısı başlayan bir yangın var. Ormanda çok büyük bir alanda değil ama genişlemesi muhtemel. Rüzgar da var. Ormanın tüm ekipleri burada. Belediyemizin tüm ekipleri burada. Çevre illerden takviye de istenildi. Yangın devam ediyor. Şu anda 3 dönümlük bir alanda olduğu ifade ediliyor. Müdahalesini yapıyoruz şu anda.” dedi.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Sarp arazide güçlükle gerçekleşen müdahaleler sonucu yangın yerleşim bölgelerine ulaşmadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında 15 dönüm kızılçam ormanı küle döndü.

Bartın’da orman yangını çıktı: 4 kişi gözaltına alındı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...