Tgrt Haber

Son dakika! Bartın'daki patlamanın nedeni belli oldu! Bakan Dönmez acı gerçeği açıkladı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
15 Ekim 2022 09:52 - Güncelleme : 15 Ekim 2022 16:34

Son dakika haberi: Bartın Amasra'daki maden ocağında yaşanan patlamayla ilgili açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlamanın nedenini bildirdi. 41 can kaybının yaşandığı olayın ilk belirlemelere göre grizu patlamasından kaynaklandığını belirten Dönmez, birçok işçinin patlama anında oluşan yüksek basınç ve sıcaklık nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye dün Bartın​'ın Amasra​ ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait bir maden ocağında meydana gelen patlamaya ağlıyor. Şu ana kadar 41 can kaybının yaşandığı bildirilen patlamayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlamanın nedenini açıkladı.

Bakan Dönmez ilk değerlendirmelere göre olayın grizu patlaması olduğunu belirterek kısmi göçükler olduğunu ve galerilerdeki havalandırma tertibatının sağlıklı olarak çalıştığını kaydetti. Hayatını kaybedenlerin sayısını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıkladığını ifade eden Dönmez, 11 işçinin kurtarılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

'BİR YANGIN SÖZ KONUSU

İlk değerlendirmelere göre patlama anında oluşan yüksek basınç ve sıcaklık nedeniyle birçok işçinin olay yerinde hayatını kaybettiğini söyleyen Dönmez,"Şu anda 15 arkadaşımız işletmedeki maden ocağında, aramalar hala devam ediyor. Bir galeride patlamanın akabinde oluşan bir yangın söz konusu. Şu anda ekiplerimiz yangın ve orada oluşan karbonmonoksitin etkisini azaltmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Bartın'daki patlamanın nedeni belli oldu! Bakan Dönmez acı gerçeği açıkladı

'PATLAMANIN OLDUĞU YER BELİRLENDİ'

15 işçinin nerede olduklarını bildiklerinin de söyleyen Dönmez, "Patlamanın olduğu yer aşağı yukarı belli, yerlerini biliyoruz. 10-11 işçi, yangının devam ettiği bölgede. Çok büyük yangın değil. Güvenli şekilde oraya girmek için yangının ve karbonmonoksit gazının bertaraf edilmesi gerekiyor. Bazı bölgelerde kısmı göçükler var. 4-5 işçimizin de göçüklerin olduğu bölgede olduğunu değerlendiriyoruz" diye konuştu.

BAKANLAR BİR ARAYA GELDİ, 13 KİŞİNİN AKIBETİ AÇIKLANACAK   

Olay yerinde bulunan TGRT Haber muhabiri Paşa Alyurt son gelişmeleri aktardı:  “AFAD Koordinasyon Merkezinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık şu anda içeride bir görüşme gerçekleştiriyor. Görüşmeye AFAD Başkanı da elik ediyor.  İçeride yapılan kritiğin ardından içerideki 13 kişinin akıbetiyle ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor. Açıklama yapılacağı ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öğle gibi bölgeye gelmesi bekleniyor.  Bakanlarla, ailelerle ve yetkililerle görüşecek olay yerinde, bunun hazırlıkları yapılıyor.” 

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...