Tgrt Haber

Samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz cinayetinde yeni gelişme: Mahkemeden Can Göktuğ Boz kararı

14 Şubat 2022 11:10
Başak Cengiz'i katleden Can Göktuğ Boz'un akıl sağlığının yerinde olmadığı iddialarının ardından gözlem altına alınmasına karar verildi.

Ataşehir'de işten çıkan Başak Cengiz'i bir süre takip ettikten sonra kaldırımda samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz hakkında mahkeme, yeni bir karara imza attı. Boz'un akıl sağlığının yerinde olmadığı iddialarının ardından Adli Tıp Kurumu'na yazılan yazıda, sanığın acilen gözlem altına alınması talep edildi.

Başak Cengiz'i katleden Can Göktuğ Boz'un akıl sağlığının yerinde olmadığı iddialarının ardından gözlem altına alınmasına karar verildi.

İstanbul Ataşehir'de, eğitim için 2 aylığına gittiği kentte Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla katledilen nişanlı mimar Başak Cengiz cinayetinde yenibir gelişme yaşandı. Boz'un odasının görüntülerinin yayılmasıyla birlikte akıl sağlığının yerinde olmadığı iddiaları güçlenirken mahkeme, Adli Tıp Kurumu'na bir yazı göndererek sanığın işlediği suça karşı hukuki anlam ve sonuçlarını algılama, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin tespiti için rapor düzenlenmesini talep etti. Yazıda, 3 haftayı geçmemek üzere sanığın gözlem altına alınması ve tutuklu olması nedeniyle çok acele randevu günü verilmesi istendi.

Samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz cinayetinde yeni gelişme: Mahkemeden Can Göktuğ Boz kararı

ŞİZOFRENİ TANISI KONDU

Mahkeme, dosyaya ilişkin 28 Şubat günü görülecek duruşma öncesi ilk ara kararlarını oluştururken yargılamayı yapacak İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak Can Göktuğ Boz için dikkat çeken bir karara imza attı.

Sabah'ın haberine göre, Diyarbakır 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan sanığın akıl sağlığı ile ilgili tartışmalara nokta koymak adına adım atan mahkeme heyeti, soruşturma aşamasında Can Göktuğ Boz'un avukatlarının algılama yeteneği nedeniyle gözlem altına alınmasına dair talepleri olduğunu ve buna ilişkin ilaç kullanım raporu, raporda ortaya konan şizofreni tanısı bulunduğunu kaydetti.

Samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz cinayetinde yeni gelişme: Mahkemeden Can Göktuğ Boz kararı

'3 HAFTAYI GEÇMEMEK ÜZERE, ÇOK ACELE'

Bu noktada Can Göktuğ Boz'un tedavi gördüğü hastanelerden dosyaya gelen raporların ardından mahkeme, Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'ne yazı yazdı. Sanığın işlediği suça karşı hukuki anlam ve sonuçlarını algılama, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin tespiti için rapor düzenlenmesini isteyen mahkeme dikkat çeken bir karar verdi. 3 haftayı geçmemek üzere sanığın gözlem altına alınmasını ve tutuklu olması nedeniyle çok acele randevu günü verilmesini talep etti.

Sanığın Diyarbakır'da bulunduğu cezaevinden kuruma sevk edileceğini belirten mahkeme, dosya suretinin de cezaevine postayla gönderilip sanıkla birlikte kuruma teslim edileceği bilgisini de verdi.

NE OLMUŞTU?

Mimarlık eğitimini tamamlamak için Ankara'dan İstanbul'a giden Başak Cengiz, samuray kılıcı ile sokak ortasında, vahşice katledildi. Can Göktuğ Boz'un, önce emniyette, sonra savcılıkta ardından da tutuklanması talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadesinde, savunmasız olduğunu düşündüğü için kadın kurban seçtiği öğrenildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ailesine bizzat taziye dileklerini ilettiği ve gerekenin acilen yapılması için talimat verdiği davada Boz, 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve 'silahla tehdit' suçlarından tutuklandı. Genç kadının canice hayattan koparılmasının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı titizlikle yürüttüğü soruşturmada her detayı araştırmaya devam ediyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...