Tgrt Haber

Başak Demirtaş İstanbul'da dengeleri değiştirecek: İmamoğlu'na ciddi zarar verir

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Şubat 2024 14:12 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 15:21
Başak Demirtaş İstanbul'da dengeleri değiştirecek: İmamoğlu'na ciddi zarar verir

CHP ile ittifak temaslarına devam eden DEM Parti'nin İstanbul'da Başak Demirtaş'ı aday göstermesine artık kesin gözüyle bakılıyor. Peki bu durum Ekrem İmamoğlu'nun oy oranını nasıl etkiler? Konuya ilişkin MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, tgrthaber.com.tr'ye konuştu.

TGRT HABER ÖZEL

31 mart yerel seçimleri​ yaklaşırken siyasette de hareketlilik devam ediyor. Cumhur İttifakı Adayı Murat Kurum​ ve rakibi Ekrem İmamoğlu​'nun yarışacağı seçimde Dem Parti'nin İstanbul​'da aday olarak Başak Demirtaş'ı göstermesine artık kesim gözüyle bakılıyor. Demirtaş’ın partiye herhangi bir başvurusu bulunmadığını ancak adaylığa ilişkin açıklamasının niyet beyanı olması sebebiyle partinin gündemine alındığı belirtildi.

Peki CHP ile ittifak görüşmelerine devam eden DEM Parti, İstanbul'dan Başak Demirtaş'ı aday gösterirse megakentte dengeler değişir mi? Tgrthaber.com.tr'den Baran Aksoy'a konuşan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, konuya ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kulat yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"DEM Parti (HDP) 2019 yılında kendileri aday çıkarmamak suretiyle neredeyse bütün seçmenleri Ekrem İmamoğlu'nu desteklemişlerdi. Yani bunu ortaya çıkan seçim sonuçlarından anlıyoruz. Çünkü Dem Partisinin oy oranına bakıyoruz, aynı bölgede artan oy oranına bakıyoruz, karşımıza çıkan durum buydu.

Başak Demirtaş İstanbul'da dengeleri değiştirecek: İmamoğlu'na ciddi zarar verir - 1. Resim
(Mehmet Ali Kulat)

İMAMOĞLU'NA VERİLEN OYLAR DEMİRTAŞ'A GECECEK

Eğer DEM Parti tabanı tarafından çok önemli bir figür olan siyaseten karşılığı eşinden dolayı çok yüksek olan Başak Demirtaş aday olur ise görünen o ki neredeyse bütün oylarını elbette yüzde 100 anlamında söyleyemeyiz ama çok büyük oranda İmamoğlu'ndan alacaktır. Yaklaşık %10 bandında bir oydan bahsediyoruz. 

Başak Demirtaş İstanbul'da dengeleri değiştirecek: İmamoğlu'na ciddi zarar verir - 2. Resim

"İMAMOĞLU'NA CİDDİ ZARAR VERİR"

Sonuçta bu oyun yani ister tamamı ister büyük kısmını kimden alırsa ki alan Ekrem İmamoğlu, dolayısıyla ciddi şekilde zarar verir ve rakibine de ciddi şekilde avantaj sağlar"

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...