Tgrt Haber

'Başakşehir'deki aç kurtlar' bakın ne çıktı!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Kasım 2023 23:59 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 00:14

Sosyal medyada yayıldıktan sonra bazı basın yayın organlarınca "Başakşehir'deki aç kurtlar" diye haberleştirilen hayvanların gerçekte Çekoslavak kurt köpeği olduğu öğrenildi. 

Sabah saatlerinden itibaren sosyal medyada "Başakşehir'de yiyecek aramak için yerleşim yerlerine inen aç kurtlar" şeklinde dolaşıma giren video, kısa sürede geniş bir ilgiyle karşılandı. Video, farklı hesaplar aracılığıyla paylaşıldı ve bazı haber yayın organları tarafından haberleştirildi. 

Öte yandan, görüntülenen iki hayvanın Çekoslavak kurt​ köpekleri, yani "Czechoslovakian WolfDog" türü olduğu tespit edildi. 

'KURDA BENZİYORLAR' 

Haberler üzerine Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapan Burak Kaya, köpeklerin kendisine ait olduğunu ve görünüş itibarıyla kurda benzediğini söyledi. 

Videodaki 2 köpekten birini 4 yıl önce sahiplenerek "Amozon Adrian" ismini verdiğini, diğerinin ise onun 6 aylık yavrusu "Pars" olduğunu dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Köpekleri arkadaşıma emanet etmiştim, çok kısa bir süre kaybolmuşlardı, videoda sanırım o sırada çekilmiş. Sonra çıkan haberleri şaşkınlıkla okudum. İnsanlar neyin ne olduğunu bilmeden sosyal medyadan kafalarına göre habercilik yapıyor. Böyle olayları çok başka yerlere getiriyorlar." 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...