Tgrt Haber

Başbakan Davutoğlu, 'Dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur'

09 Aralık 2014 14:10
Başbakan Davutoğlu, 'Dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Polonya dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Polonya'daki temaslarını tamamlayan Başbakan Davutoğlu dönüş yolunda gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Güvenlik paketini sokakta engelleriz" şeklindeki sözlerine sert tepki gösteren Davutoğlu şöyle konuştu: Kamu düzeni Selahattin Demirtaş'a da lazımdır.6-7 Ekim olayları olmasın diye bu güvenlik paketi çıkarıyoruz. Demirtaş'ı uyarıyorum. Sokaklara çağrıda bulunuyorsa dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur. 1 Ekim'de yaptığımız görüşmede kendisi böyle konuşmuyordu. Sokak eşkiyalarına halkın huzurunu teslim etmeyiz.
"ÖRGÜT VE PARALEL YAPI ORTAK ÇALIŞIYOR"
Suriye ve Irak benzeri görüntülere sokakları terk etmeyiz. Paralel yapıyla örgüt ortak çalışıyor. Kimin kimlerle görüştüğünü biliyoruz. Elimizde bunların belgeleri var.
'CHP İLE PARALEL YAPI İŞBİRLİĞİ İÇİNDE'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ile paralel yapının işbirliği içinde olduğunu da iddia etti.
'ESAS OLAN EHLİYET VE LİYAKATTIR'
CHP'nin KPSS sınavlarıyla ilgili iddialarıyla ilgili de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Esas olan ehliyet ve liyakattır. Yasal süreçte atama yapılmışsa buna kimse karşı çıkamaz. Kılıçdaroğlu döneminde 444 kişi SSK'ya alındı " dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu kadroların istisnai kadrolar olduğunu söyleyerek binlerce insana görev yasağı mı getireceksiniz?' diye de sordu.
DAVUTOĞLU YURDA DÖNDÜ
Polonya'daki temaslarını tamamlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu özel uçak "TUR" ile 14.45'te Ankara'ya geldi.
Davutoğlu'nu Esenboğa Havalimanı'nda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve öteki ilgililer karşıladı.
Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de Ankara'ya geldi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...