Tgrt Haber

Başbakan Yıldırım'dan Batı'ya göçmen ve mülteci eleştirisi

15 Aralık 2017 15:06
Başbakan Yıldırım'dan Batı'ya göçmen ve mülteci eleştirisi

Başbakan Binali Yıldırım, Göç ve Uyum Sempozyumu'nda Batı'ya sert eleştiride bulunarak, "Göç Avrupa'da insanlık meselesi değil, güvenlik meselesi olarak ele alınıyor. Avrupa ve Amerika göçlerle şekillenmiştir. Birçok devlet göçmenlerle kurulmuş göçmenlerle kalkınmıştır. Einstein ve Steve Jobs gibi insanlar da göçmendiler." şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da düzenlenen Göç ve Uyum Sempozyumu'da katılımcılara hitap etti.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"ABD'NİN KUDÜS KARAI BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR"

ABD'nin kararı uluslararası hukuka ve tarihi gereklere aykırıdır. ABD'nin Kudüs kararı bizim için yok hükmündedir. İstanbul'daki zirvede Doğu Kudüs Filistin'in başkenti olarak ilan edildi. Bütün ülkelere bu kararı desteklemesi için çağrı yapıldı.

"TEHLİKE BÜYÜKTÜR VE MUTLAKA TEDBİR ALINMALIDIR"

Mülteci sorunu insanlığın karşı karşıya kaldığı en önemli meselelerden biridir. 200 milyona yakın insan kenedi ülkelerinin dışında yaşıyor. Küresel örgütlerin göç meselesinden daha önemli meselesi olabilir mi? Tehlike büyüktür ve mutlaka tedbir alınmalıdır. Tedbir sadece ülkelerin almasıyla olmaz. Küresel soruna karşı göç olgusu ortaya çıkana sebeplerin üzerine çalışmamız lazım.

BATI'YA 'GÖÇMEN' ELEŞTİRİSİ

Biz bölgemizde yaşanan iç savaş, krizler ve kaoslar nedeniyle memleketini terk etmek zorunda kalanlara kucağımızı açmak zorundaydık. Göç Avrupa'da insanlık meselesi değil, güvenlik meselesi olarak ele alınıyor. Avrupa ve Amerika göçlerle şekillenmiştir. Birçok devlet göçmenlerle kurulmuş göçmenlerle kalkınmıştır. Einstein ve Steve Jobs gibi insanlar da göçmendiler. Dünyada insani yardım ile ilgili süreçler artık kırmızı alarm vermektedir. Türkiye göç konusunda artık sadece transit bir ülke değil, aynı zamanda hedef ülkedir. Osmanlı döneminden beri mazlumlara ve sığınmacılara kapımız hep açık olmuştur.

"20 YILDA 55 BİN SIĞINMACI AKDENİZ'DE HAYATINI KAYBETTİ"

Son yıllarda ülke olarak göçü herkesin yararına yönetmek konusunda da önemli yasal ve kurumsal çalışmaları başlatmış bunmaktayız. Göçmen ve mülteci konularının daha iyi koordinasyonu için bütün yetkiyi Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne devrediyoruz. 20 yılda 55 bin sığınmacı Akdeniz'de hayatını kaybetti. Akdeniz en büyük insan mezarlığı haline gelmiştir.

Bugüne kadar 1 milyon 500 bin poliklinik muayenesi gerçekleştirdi. 1 milyon 400 bin sığınmacı tedavi gördü. 1 milyondan fazla kardeşimiz ameliyat oldu, sağlığına kavuştu. Avrupa birliği mülteciler için bugüne kadar 899 milyon euro tutarında bir kaynak aktardı.

SURİYELİ GÖÇMENLERİN EĞİTİMİ

Aralık 2017 itibarıyla ülkemizdeki Suriyelilerin 976 bini, okul çağındaki yavrularımızdan oluşuyor. Devlet okullarında, geçici eğitim ve barınma merkezlerinde 612 bin yavrumuza eğitim öğretim veriyoruz. Bu çerçevede, 2016 yılında yüzde 30 düzeyinde seyreden okullaşma oranı, 2017-2018 öğretim yılında yüzde 65 seviyesine ulaşmış bulunuyor.

"FIRAT KALKANI İLE HAYAT NORMALE DÖNDÜ"

Suriye'de işler düzeliyor, yavaş yavaş rayına girmeye başladı. Fırat Kalkanı ile 2 bin kilometrekarelik bir alanı DEAŞ'tan, PKK'dan temizledik ve 75 bin Suriyeli kardeşimiz o bölgeye gitti, yerleşti, normal hayatına döndü.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...