Tgrt Haber

Başbakan Yıldırım'dan erken seçim açıklaması!

18 Nisan 2018 18:28
Başbakan Yıldırım'dan erken seçim açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde, 24 Haziran'da gerçekleştirilmesi öngörülen erken seçim ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde, 24 Haziran'da gerçekleştirilmesi öngörülen erken seçim hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Başbakan Yıldırım'ın açıklamasından satırbaşları:

Bu süreç neden değişti diye merak edenler olabilir. Bildiğiniz gibi, 16 Nisan referandumuyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi anayasamızda yerini almıştır.

Bazı maddeler hemen yürürlüğe girmiş, bazı maddelerin de seçimden sonra yürürlüğe girmesi öngörülmüştür.

Vatandaşlarımız bu değişikliğin artık bir an önce yürürlüğe girmesi ve fiili durumun anayasayla uyumlu hale gelmesi için beklemekte ve ümit etmektedir.

Sürecin bu şekilde devam etmesi, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu jeopolitik ve güvenlik durumları da dahil olunca böyle bir karar alınma yoluna gidilmiştir.

Seçimleri de yaptıktan sonra 2023 hedeflerimize yönelik ülkemizde çalışmalar devam edecektir. Seçimlerin ülkemize milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Seçimlere katılacak siyasi partilere başarılar diliyorum.

''ÜLKENİN GELECEĞİ ŞAHSIMIN GELECEĞİMDEN ÇOK DAHA ÖNEMLİDİR''

Başbakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

''İki yıldır görev yapıyorum ama Türkiye siyasi tarihinin yaşandığı süre olarak akıllarda kalacaktır. 15 Temmuz darbe girişimi, Fırat Kalkanı Harekatı ve akabinde karşı karşıya kaldığımız vesayet girişimlerini sone erdirecek Aanayasa değişikliği ve daha sonra da bu değişikliğin 16 Nisan'da vatandaşlarımızın kabul oyu ile gerçekleşmiş olması. Bütün bunlar son 2 yılda ülkemizin karşı karşıya kaldığı önemli olaylardır. Seçimleri hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bazen şu soruyu da soranlar oluyor 'son başbakan olarak 16 ay daha süreniz var neden erken seçime gidiyorsunuz' . Ülkenin geleceği şahsımın geleceğimden çok daha önemlidir.''

.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...