Tgrt Haber

Başıboş köpeğin saldırısı ile ölen 10 yaşındaki Mete’nin ölümünde ‘sorumsuzluk’ çıktı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Yeni Şafak
01 Şubat 2023 09:51 - Güncelleme : 01 Şubat 2023 10:07
Başıboş köpeğin saldırısı ile ölen 10 yaşındaki Mete’nin ölümünde ‘sorumsuzluk’ çıktı

Van’da arkadaşlarıyla top oynarken köpek saldırısında hayatını kaybeden 10 yaşındaki Emir Mete Durna’nın ölümünde ‘sorumsuzluk’ ortaya çıktı. Yapılan araştırmada 5 gün önce sahiplenen köpeği bakamadığı için H.K.’nin sokağa attığı ve aynı gün acı olayın yaşandığı belirlendi.

Sokakta başıboş köpeklerin son kurbanı 10 yaşındaki Emir Mete Durna oldu. Van’da arkadaşlarıyla top oynarken başıboş köpeğin saldırısına uğrayan çocuk​ boynundan ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Emir Mete gözyaşları içerisinde yaşadığı mahalledeki Selimbey Mezarlığı’na defnedildi.

5 GÜN BAKAMADI

Alman kurdu kırması olduğu belirtilen saldırgan köpek olaydan sonra yakalanıp belediyenin hayvan bakım merkezine götürüldü. Köpeğin küpesinden 25 Ocak’ta sahiplenildiği, 26 Ocak’ta teslim alındığı ortaya çıktı. Köpeğin sokağa atıldığı gün de acı olay yaşandı.

TAVUKLAR ZARAR GÖRDÜ DİYEREK SOKAĞA ATTI

Köpeği aldıktan 4 gün sonra 30 Ocak’ta “tavuklarına zarar verdiği gerekçesiylesokağa salan H.K. ile Van​ Büyükşehir Belediyesi’nde köpek toplamada görevli sözleşmeli personel M.A. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen M.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. H.K. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Van T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

METE’NİN AİLESİ YAŞANANLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Küçük çocuğun amcası Mehmet Şirin Durna, başıboş köpek sorununa tepki gösterdi: “Canımızı acıtan bir olay yaşadık. Başka çocukların, Mete’lerin bunu yaşamasını istemiyoruz. Çocuğu gördüm. Köpek parçalamış. İnsanlık dışı bir şey. Mete’den yarım saat sonra başka birine de saldırmış. Buna çözüm bulunsun. Sokakta köpekler olmasın. Öğrenciler okula, büyükler işine gidemiyor.”

Kaynak: Yeni Şafak

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...