Tgrt Haber

Başıboş köpek sorununa Cumhurbaşkanı Erdoğan el attı: Seçim öncesi bitecek

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
20 Aralık 2023 08:11 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 08:55
Başıboş köpek sorununa Cumhurbaşkanı Erdoğan el attı: Seçim öncesi bitecek

Gittikçe büyüyen başıboş köpek sorununun çözümü için  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla kanun teklifi hazırlandı. Taslak metne göre başıboş köpekler sahiplenilmezse toplanma merkezlerine gidecek. Ağır hasta hayvanlar uyutulacak.

Türkiye’de giderek artan başıboş köpek probleminin çözümüyle ilgili yeni tedbirlerin hayata geçirilmesini içeren bir kanun teklifi​ hazırladı. Tarım Bakanlığının ilgili diğer bakanlıklar ve STK’ların görüşünü alarak hazırladığı teklifin taslak metnine göre 'sahipsiz hayvan' tanımı da değişiyor.

ÖNEMLİ MADDELER VAR

Üzerinde bir süredir AK Parti grubunda çalışma yürütülen teklife göre her iş yerel yönetimlere düşüyor. Kanun teklifine göre;

  • Her belediye​ kendi sınırları içindeki sahipsiz köpekleri toplayacak ve kısırlaştıracak.
  • Belediyenin internet sitesinde bu köpeklerin sahiplenilmesi için duyuru yapacak.
  • 30 veya 40 gün içinde sahiplenilmeyen hayvanlar, Tarım Bakanlığı​ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği
  • Bakanlığının sorumluluğunda kurulacak büyük toplanma merkezlerine götürülecek.
  • Tedavisi mümkün olmayacak derecede hasta olan köpeklere belli şartlarda uyutma işlemi de uygulanabilecek.
  • Sahipsiz hayvanlarla ilgili sorumluluklarını yerine getirmeyen kurumlar ile sahiplendiği hayvanını sokağa terk edenlere yönelik yeni yaptırımlar da gündeme gelecek.

ERDOĞAN'DAN TEŞKİLATLARA UYARI

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hafta sonu yapılan istişare toplyantılarından başıboş köpek sorununun çözümüne ilişkin AK Parti teşkilatlarına da seslendiği öğdernildi. Erdoğan'ın konuşmasında başıboş köpek problemini gündeme getirdiği ve teşkilatlara “Acele edin, bu işi seçimden önce halledelim” uyarısı yaptığı belirtildi.

Kaynak: Türkiye gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Musa öz 21 Aralık 2023 02:48

22 10 2022ben Edirne enez sahilde yaşayan bir site görevlisi umut özün babasıyım bir yıl önce burada büyük köpek vakası yaşadık kimse bu duruma bir cözüm bulmadı sayın cumurbaşkanımızdan ricada bulunuyoruz acilen buna bir cözüm oluştursun ve il mülkü amirlerine talimat geçsin hayvan sever uğruna insanlar bir yol tuturmuş dernek adı altında IBAN paylaşıyorlar

Sonraki Haber Yükleniyor...