Tgrt Haber

TBB'nin toplantısında başörtülü avukata tahammül edemediler! Kürsüye çıkınca salondan terk ettiler  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Aralık 2022 19:10 - Güncelleme : 20 Aralık 2022 19:24

Türkiye Barolar Birliği'nin 37'nci Olağan Genel Kurulu'nda başörtülü avukatın konuşma yapmak için kürsüye çıktığı sırada, diğer üyeler kitleler halinde salonu terk etti. Küsüdeki avukat, salonu terk eden meslektaşlarına, "Sabahtan beri benim sizi büyük bir sabırla ve saygıyla dinlediğim gibi sizleri de beni dinlemeye davet ediyorum" diyerek tepki gösterdi. 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 37'nci Olağan Genel Kurulu Çanakkale’de düzenlendi. TBB'nin toplantısında, başörtülü divan üyesinin konuşmak yapmak için kürsüye çıktığı esnada bazı avukatların salonu terk ettiği gözlemlendi. 

Karşılaştığı tutumun yanlış olduğunu söyleyerek uyarıda bulunan avukat, meslektaşlarının salondan ayrılmasını istemediğini sakin bir dille anlattı. Durumu umursamayan bazı avukatlar salonu terk etti. 

"TUTUMUNUZDAN DOLAYI ESEF DUYUYORUM!"

Salonu terk eden avukatlara tepki gösteren divan üyesi şöyle konuştu:

"Sabahtan beri benim sizi büyük bir sabırla ve saygıyla dinlediğim gibi sizleri de beni dinlemeye davet ediyorum. Salonu terk eden meslektaşlarımın bu tutumundan dolayı da esef duyduğumu belirtmek istiyorum." 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...