Tgrt Haber

Başörtülü muhabire hakaretin cezası belli oldu 'Kafan hava alsın' demişti

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Kasım 2023 11:51 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 12:32

İstanbul Beşiktaş'ta özel bir televizyon kanalının muhabiri Meryem Nas Mercan'a başörtüsü nedeniyle hakaret eden Aylin A.’nın yargılandığı davada karar çıktı.

Geçtiğimiz ocak ayında Beşiktaş​'ta sokak röportajı yapan özel televizyon kanalının muhabiri Meryem Nas Mercan, manavda mikrofon uzattığı Aylin A.'nın hakaretine maruz kalmıştı. Röportaj yapmak istemeyen kadın, muhabirin başörtüsünü hedef alarak, "Sen kafana önce bir hava al ondan sonra konuş" demişti.

Muhabirin şikayeti üzerine gözaltına alınan Aylin A., daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Hakkında dava açılan Aylin A.'nın yargılandığı hakaret​ davasında karar çıktı. 

"İNSANLIĞA ÖĞREN, ABC'Yİ ÖĞREN"

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, şikayetçi Meryem Nas Mercan ve müşteki-sanık Aylin A. katılmazken avukatları katıldı.

Duruşma savcısı mütalaasında, şikayetçinin özel bir kanalda muhabir olduğu olay günü Barbaros Bulvarı üzerindeki bir manavda alışveriş yapan sanıkla röportaj yapmak istediği, sanığın kabul etmeyerek "Soru sormayı ve izin almayı öğren, insanlığı öğren, abc'yi öğren" dediğini kaydetti.

Mütalaada, şikayetçinin de "Abc'yi bilmiyor olsam şu an burada olmazdım" dediği belirtildi. Sanığın elleriyle kafasını işaret edip başörtülü şikayetçiye, "Sen kafana önce bir hava al ondan sonra konuş, oksijen eksik sende" diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle cezalandırılması talep edildi.

İDDİALARI REDDETTİ

Müşteki-sanık Aylin A'nın avukatı, suçun unsurlarının oluşmadığını, iddia olunan sözleri şikayetçinin kendisinin bile duymadığını, kameramanın söylemesi üzerine harekete geçildiğini beyan etti. Olaydan bir gün sonra şikayet yapıldığını, başörtüsü sözcüğü ve "kafanı aç" diye bir sözün müvekkilinin ağzından çıkmadığını ileri sürerek, beraat talep etti.

Mahkeme, sanık Aylin A.'ya "Kişinin mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı alenen hakaret" suçundan 7 bin 80 lira adli para cezası verdi. Verilen ceza ertelenmedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...