Tgrt Haber

Adalet Bakanı Bozdağ: Başörtüsü teklifini Erdoğan açıklayacak, 24 ve 41’inci maddeler değişiyor

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber TV
25 Ekim 2022 11:20 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 11:58
Adalet Bakanı Bozdağ: Başörtüsü teklifini Erdoğan açıklayacak, 24 ve 41’inci maddeler değişiyor

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsüne anayasal güvence getiren düzenlemenin tamamlandığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduğunu söyledi. Takdirin Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olduğunu belirten Bozdağ, “41. Maddenin 1. Fıkrası değiştiriliyor, 24. Maddeye de 2 fıkra ekleniyor” dedi. Teklif ile ilgili açıklamanın Erdoğan tarafından AK Parti Grup toplantısından yapılması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​, sosyal medya hesabından başörtüsüne yasal güvence teklifinde bulunmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan ise "Bu temel hakkı anayasal güvence altına alacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Başörtüsüne anayasal güvence getiren düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Taslağa son şekli verilen düzenleme ile ilgili açıklamayı Erdoğan yapacak.

“ANAYASA TEKLİFİ TAMAMLANDI”

AK Parti’nin bir süredir üzerinde çalıştığı ‘başörtüsüne anayasal güvence’ getiren çalışma Kabine toplantısının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a soruldu. Çalışmaların nihayete erdiğini söyleyen Bakan Bozdağ, çalışma hakkında sunumun yapıldığını belirtti.

“1 FIKRA DEĞİŞECEK 2 FIKRA EKLENECEK”

Başörtüsüne anayasak güvence teklifi ile ilgili takdirin Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olduğunu belirten Bakan Bozdağ, konuyla ilgili şunları dile getirdi;

“Takdir beyefendinin. Tek maddelik düzenleme olacak. Muhtemelen AK Parti grubunda açıklayabilir ama açıklamayabilir de. Bu hafta grup yok zaten. Aileyle ilgili 41. Maddenin 1. Fıkrası değiştiriliyor, 24. Maddeye de 2 fıkra ekleniyor. Göreceksiniz hem başı açık hem de örtülü olan herkes için anayasal teminat getiriyoruz.”

“ONLAR SÖZLERİNİ TUTARSA BİZ TUTARIZ”

Finlandiya heyetinin teröristlerin iadesi için yapacağı ziyareti de değerlendiren Bakan Bozdağ, NATO’ya üye olmak istiyorlarsa sözlerini yerine getirmeleri gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi;

“Uzmanlar düzeyinde Finlandiya’dan gelecek ekiple bakanlığımızdaki uzmanlar görüşecekler. Olumlu dönüş bekliyoruz. Bize verdiğiniz sözleri yerine getireceksiniz. Biz de sizin NATO’ya girişle ilgili sürecinizi tamamlayacağız. Süreç başladı ama tamamlanmadı. Tamamlama meclis onayıyla olacak. Onlar sözlerini tutarsa Türkiye zaten sözünde duran bir ülke. Sözünü tutar.”

SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLARA İLİŞKİN ÇALIŞMA

Suça sürüklenen çocuklara ilişkin çalışma ile ilgili de bilgi veren Bakan Bozdağ, bu konuda çok sayıda komisyon kurulduğunu belirtti. İçeriğin henüz netleşmediğini vurgulayan Bozdağ, düzenleme için seçim sonrasını işaret etti.

DİYARBAKIR CEZAEVİ MÜZEYE ÇEVRİLECEK

Müzeye çevrilme kararı alınan Diyarbakır Cezaevi hakkında da konuşan Bakan Bozdağ, böyle bir cezaevini açık tutmanın Türkiye için doğru olmayacağını belirterek cezaevinin, kültür merkezi, kütüphane, müze ve diğer donatı alanları ile bölge için önemli bir yer haline geleceğini söyledi.

Kaynak: TGRT Haber TV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...