Tgrt Haber

Batman'daki cinayette 4 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

10 Aralık 2015 18:48
Batman'daki cinayette 4 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Batman'da eşinden boşandıktan sonra 2 kuzeninin cinsel istismarına uğradığı iddia edilen Hasret D'nin cesedinin Batman Çayı kenarında bulunmasının ardından açılan davada yargılanan sanıklardan 4'ü ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, firari sanık  Garip D. dışındaki tutuklu sanıklar Serhıldan D, Özcan D. ve Habip D. ile  tutuksuz yargılanan 8 sanık hazır bulundu.
 
 Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Habip D. ile tutuksuz yargılanan Kamile  D, Enver D. ve Yemlihan D. hakkında "töre saiki ile kasten adam öldürmeye  azmettirme" suçundan iyi hal indirimi uygulamaksızın ağırlaştırılmış müebbet  hapis cezası verdi.
 
Tutuklu sanık Özcan D, Serhıldan D. ile tutuksuz yargılanan Sema D,  Songül D, Mehmet D, Hori D. ve Ramazan D. ise kanıt yetersizliğinden beraat etti.
 
Mahkeme heyeti firari sanık Garip D'nin dosyasını ayırarak hakkında  bulunan yakalama kararının devamına hükmetti.
 
İddianameden
 
Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Batman  Çayı'nda 17 Aralık 2012'de cesedi bulunan Hasret D'nin 2 kuzeninin cinsel  istismarına maruz kaldığı, hamile olduğunun anlaşılması üzerine aile meclisince  alınan kararın ardından suda boğularak öldürüldüğüne yer verilmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...