Tgrt Haber

Battalgazi'nin elinden Bağcılar tuttu... Belediye kardeşliği afetin yarasına merhem oldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
08 Şubat 2024 06:42 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 06:50

6 Şubat'taki büyük felakette yıkıma uğrayan 11 şehir, yaralarını kardeş belediyelerle birlikte sarıyor. İstanbul'un Bağcılar Belediyesi ile Malatya Battalgazi Belediyesi sırt sırta vererek depremzedelere yardım eli uzattı.

6 Şubat'ta meydana gelen ve ortak belleğimize "Asrın Felaketi" olarak kazınan Kahramanmaraş​ merkezli depremin üzerinden 1 yıl geçti. Birbiri peşine gelen 7.7 ve 7,6'lık iki deprem​ on binlerce insanımızın vefatına çok daha fazla sayıda insanımızın da yaralanmasına neden oldu.

Ancak devletin yanı sıra Türk halkının gönüllü seferberliğiyle büyük acı, milyonlarca insan tarafından birlikte göğüslendi. Bu dayanışmanın bir örneği de farklı illerdeki belediyelerin deprem bölgesinde birlikte çalışmasıyla oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN​ İLAN ETMİŞTİ     

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kararıyla hayata geçirilen "kardeş belediye" uygulamasının bir araya getirdiği İstanbul'un Bağcılar​ ve Malatya​'nın Battalgazi belediyeleri oldu. Bağcılar Belediyesi geride kalan yıl boyunca hizmetlerinin bir bölümünü Battalgazi'ye kaydırdı ve iki belediye personeli depremzedelere birlikte yardım eli uzattı.

ÇADIR YOKKEN KONTEYNER KENT KURDULAR

Türkiye gazetesinden İrfan Özfatura her iki belediyenin başkanlarıyla bu dayanışma örneğini konuştu. Battal Gazi Belediye Başkanı Osman Güder "Bağcılardaki arkadaşları tanımaz bilmezdim. Meğer Abdullah Başkan ne kadar samimi içten bir insanmış imrendim. Deprem gününden beri yanımızda. Belediye Başkan yardımcıları da hiç ayaklarını kesmedi. Henüz vatandaş çadır ararken gelip konteynır kent kurdular, 500’den fazla aile helası banyosu olan, ocağı tüten, yağmurdan çamurdan koruyan bir evcik sahibi oldular" dedi.

Battalgazi'nin elinden Bağcılar tuttu... Belediye kardeşliği afetin yarasına merhem oldu - 1. Resim

Depremin yıl dönümünün Miraç Kandili'ne denk gelmesiyle birlikte vefat edenleri hep birlikte andıklarını ifade eden Güder, "Ruhlarına Fatihalar gönderdik. Biz müminlerin kardeş olduğunu kitaplardan okuyor, büyüklerimizden dinliyorduk ama buna bizzat şahitlik ettik. Battalgazi'de 63 bin mesken ve 20 bin işyeri kullanılamaz halde. Hamdolsun Türkiye ensar muhacir muhabbeti ile bize sahip çıktı. Bağcılar elinden geleni yaptı, fazlasını da yaptı, derdimizi dert edindi. Hatta bu yolda iki şehit verdi. Zelzelenin sene-i devriyesinde de aramızda oldular, hatimler indirildi, dualar edildi, kazan kazan pilavlar pişti, etler kavruldu birlikte yenildi. Yalnız olmadığımızı anladık, bize güç kuvvet verdi. Rabbim beterinden korusun. Hayat devam ediyor, Bağcılara halkına müteşekkiriz" ifadelerini kullandı.

SON 5 ASRIN FELAKETİ

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise "Malatya büyük insanlar yetiştiren köklü bir vilayetimiz. Her ne kadar can kaybı fazla olmasa da şehir hasar aldı. Biliyorsunuz çevre bakanlığı çoğu yabancı gazeteci 80 kişiye bölgeyi gezdirdi, hepsinin dediği şu, bizim ülkemizde olsa bu kadar zamanda bu mesafeyi kat edemezdik. Ki ABD, İspanya, Kanada gibi güçlü devletlere mensuplar. Ama bizim hem devletimiz, hem de milletimiz var.

Osman Başkanın omuzlarındaki yük ağırdı, onu hafifletmeliydik. Bağcılardaki iş adamlarını, okul aile birliklerini, sivil toplum örgütlerini organize ettik. Battalgazi'de birçok sıkıntı giderildi. Daha da iyiye gideceğine inanıyoruz" dedi.

 

 

Kaynak: Türkiye gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...