Tgrt Haber

Ukrayna’dan Bayraktar TB2 görüntüleri - Video

27 Şubat 2022 13:19 - Güncelleme : 27 Şubat 2022 14:14
Rusya Ukrayna savaşında Bayraktar TB2 detayı dikkat çekti.

Rusya Ukrayna savaşı devam ederken Ukrayna ordusunun aktif olarak kullandığı Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'den ilk görüntüler geldi. Ukrayna Kara Kuvvetleri, dün Kerson bölgesinde imha edilen Rus konvoyuna saldırı görüntülerini paylaştı. İşte Ukrayna’dan Bayraktar TB2 görüntüleri

Rusya Ukrayna savaşında Bayraktar TB2 detayı dikkat çekti.

Rusya Ukrayna savaşı 4.gününde sıcak çatışma devam ederken Ukrayna ordusu tarafından Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'nin kullanıldığı ilk kez resmi olarak açıklandı. Ukrayna Kara Kuvvetleri ile Savunma Bakanlığı, dün Herson bölgesinde imha edilen Rus asker konvoyunun Bayraktar TB2 ile imha edildiğini duyurdu. Bayraktar TB2’nin kullanıldığını gösteren görüntüleri Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, "Cehenneme hoş geldiniz" ifadesiyle paylaşılırken "Hayat veren Bayraktar neler yapıyor!" sözleri ile paylaştı.

UKRAYNA’DAN BAYRAKTAR TB2 GÖRÜNTÜLERİ

Rusya Ukrayna savaşı devam ederken Ukrayna ordusu Bayraktar TB2’den yeni görüntüler yayınladı. Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre; Bayraktar TB2 SİHA taarruzu sonucunda, çok sayıda Rus askeri aracı ile personeli etkisiz hale getirildi. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy Türk SİHA’sı Bayraktar TB2’nin görüntülerini ‘’Cehenneme hoş geldiniz’’ mesajıyla paylaştı. Alman medyası Bayraktar TB2 için "Rus hava savunma sistemi, adından da anlaşılacağı üzere havadan gelecek tehditlere karşı bir savunma sistemi ama Bayraktar TB2'ye karşı tamamen etkisiz" yorumu yaptı. İşte Ukrayna ordusunun Bayraktar TB2 kullandığı görüntüler:

THE EKONOMIST’TEN BAYRAKTAR TB2 ÖVGÜSÜ

Rusya Ukrayna savaşında aktif olarak kullanılan Bayraktar TB2 için araştırmalar devam ediyor. Ünlü ekonomi dergisi The Economist Bayraktar TB2’yi ‘Türkiye silah sektörünün aniden yükseleni’ olarak tanımladı. Dergi, Ukrayna Rusya savaşı öncesi Türk yapımı SİHA Bayraktar TB2’nin Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya'daki savaşlarda yanan Rus yapımı tanklar, kamyonlar ve ağır silahlara izini bıraktığını ve Ukrayna'da da bunu tekrar yapma şansına sahip olabileceği belirtmişti.

Ukrayna’dan Bayraktar TB2 görüntüleri - Video

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI'NDA BAYRAKTAR TB2 ÖNEMİ

Rusya Kara Kuvvetleri son dakika paylaşımında Türk SİHA'sı Bayraktar TB2 kullanıldığını resmi olarak kabul etti. Bayraktar TB2 Ukrayna'ya 2021 yılı Temmuz ve Kasım aylarında satıldı. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde 12 adet Bayraktar TB2 SİHA bulunduğunu ifade etmişti.

BAYKAR tarafından geliştirilen milli SİHA Bayraktar TB2, şu ana kadar Katar, Ukrayna, Polonya, Libya, Türkmenistan, Kırgızistan, Fas ve Azerbaycan'a ihraç edildi. Etiyopya'da da bu SİHA'lar kullanılırken, Arnavutluk, Letonya ve Macaristan da Bayraktar TB2 ile yakından ilgileniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...