Tgrt Haber

Haluk Bayraktar'a Etiyopya'dan onur madalyası

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Aralık 2023 10:47 - Güncelleme : 17 Aralık 2023 10:55
Haluk Bayraktar'a Etiyopya'dan onur madalyası

Türkiye'nin milli ve özgün insansız platformlarını geliştiren Baykar'ın Genel Müdür Haluk Bayraktar, Etiyopya Onur Madalya'sına layık görüldü. Bayraktar madalyasını, başkent Addis Ababa'da düzenlenen törende Genelkurmay Başkanı'nın elinden aldı.

Geliştirdikleri İHA ve SİHA'larla Türkiye’nin gururu olan Baykar​, aldığı madalya ve nişanlara bir yenisini daha ekledi. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar​, Etiyopya Onur Madalyası'na layık görüldü.

Bayraktar, Etiyopya'nın ulusal ve Hava Kuvvetleri kapasitesinin artırılmasına sunduğu katkılar nedeniyle ödüllendirildi. Haluk Bayraktar'a madalyası, Etiyopya Hava Kuvvetlerinin 88. kuruluş yıldönümü etkinlikleri için başkent Addis Ababa'da düzenlenen törende verildi. Törende, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali de hazır bulundu.

Bayraktar’a madalyası, Genelkurmay Başkanı Mareşal Birhanu Jula ve Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Yilma Merdasa tarafından takdim edildi. Haluk Bayraktar, daha önce Azerbaycan, Ukrayna, Burkina Faso, Mali, Kırgızistan ve Kosova tarafından ülkelerine sunduğu katkılar nedeniyle çeşitli madalyalarla ödüllendirilmişti.

"BÜYÜK BİR ONUR DUYDUM"

Konuyla ilgili olarak bir sosyal medya paylaşımı yapan Bayraktar, "Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Onur Madalyası'na layık görülmekten büyük bir onur duydum" cümlelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...