Tgrt Haber

Bayram fırsatçıları yine iş başında! Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları neredeyse 2 kat arttı

18 Nisan 2023 11:15 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 11:31
Bayram fırsatçıları yine iş başında! Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları neredeyse 2 kat arttı

Ramazan bayramına sayılı günler kala memleketine yada tatile gitmek isteyen vatandaşlar yine yükselen bilet fiyatlarıyla karşılaşıyor. Doğu firmalarına yüzde 60, yüzde 70 civarında zam yapılırken Ankara, Bursa, İstanbul biletleri yüzde 30, yüzde 40 zamlı olarak satılıyor.

11 ayın sultanı ramazanın sonlarına yaklaşılırken, bayram sevinci başladı. Bu sene bayram tatili hafta sonuna denk gelse de milyonlarca vatandaş memleketine yada tatile gitmek için planlar yapıyor. İHA'da yer alan habere göre, bayram öncesi bazı fırsatçıların, otobüs bilet fiyatlarını yine yükselttiği görüldü.

400 LİRADAN 700 LİRAYA ÇIKTI

Tatil planı yapan ve bayramda memleketlerine gitmek isteyen vatandaşların ulaşım giderleri de gidecekleri illere göre değişiyor. Ramazan Bayramı​'nda Eskişehir’den Diyarbakır’a 400 lira olan otobüs bileti​ 700 liraya çıktı. Vatandaşlar fiyatların artışını fırsatçılık​ olarak değerlendiriyor.

Bayram fırsatçıları yine iş başında! Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları neredeyse 2 kat arttı

DOĞU FİRMALARINDA YÜZDE 60-70 ZAM

Otobüs bilet satıcısı olan Ahmet Yıldırım bayramın yaklaşmasıyla bilet satışlarında yoğunluk yaşadıklarını, biletlerin bayrama bir haftadan az kalmasıyla satışların arttığını belirtti. Yıldırım “Bayram geliyor biletleri şuan normal fiyattan satıyoruz. Ayın 15’inden sonra gelen yolculara Doğu firmalarında yüzde 60,yüzde 70 civarında zam geliyor. Diğer normal Ankara, Bursa, İstanbul bilet fiyatlarında yüzde 30, yüzde 40 zamlı olarak alınacak. Beklediğimiz bayram az kaldı,3-4 gün içinde yoğunluk olabilir. Uzun süre kalmış olsaydı böyle yoğunluk olmazdı. Ayın 15’inden sonra yoğunluk daha fazla ve bundan dolayı araçlar dolu” dedi.

"500 LİRAYA ALDIĞIM BİLETİ 700 LİRADAN SATMAYA ÇALIŞTILAR"

Günler öncesinde bilet aldığını belirten Mülazım Çalt, “Bayram yaklaştıkça biletler yükseliyor. Ben de 15 gün önceden bilet aldım. Ama 500 liraya aldığım bileti bana 700 liradan satmaya çalıştılar. Ben bu duruma itiraz ettim, bilet satıcısına ben neden fazla vereyim zaten ülke olarak ekonomik krizde ona vereceğim fazla parayla ailemle, çocuklarımla harcarım. Tüm vatandaşlara tavsiyem bayramdan 20 - 25 gün önce biletlerini ayırsınlar. Çünkü bayram yaklaştıkça bilet fiyatlarında artış oluyor. Bayramda herkes sevdikleriyle, annesiyle, babasıyla olursa çok iyi olur. Sonuç Ramazan bayramı yılda bir defa, Kurban bayramı yılda bir defa ve onu da ailemizle geçirmezsek olmaz. Sadece dünya malını düşünürsek olmaz sevdiklerimizle de zaman geçirmeliyiz“ dedi.

DEPREMZEDELER DE BİLET ARTIŞLARINDAN ETKİLENİYOR

Malatyalı depremzede Tuğba Beylan ise, depremzede vatandaşlarda bilet artışlarından etkilendiği, memleketlerine gitmek isterken günler öncesinde gitmek zorunda kaldığını söyledi.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...