Tgrt Haber

Bayram tatilinde gezme planı yapanlar dikkat: Kuvvetli geliyor, dikkatli olun

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
17 Nisan 2023 18:22 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 20:39
Bayram tatilinde gezme planı yapanlar dikkat: Kuvvetli geliyor, dikkatli olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bayram plan yapanlar için haftalık hava tahmin raporunda birinci gününden üçüncü gününe kadar yurt genelinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 

Meteoroloji​ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Edirne​, Kırklareli​ ve Çanakkale'de yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü yağış​ bekleniyor. Bayramda plan yapanlar için haftalık hava tahmini raporu da yayımlandı. Haftalık hava tahmin raporuna göre, bayram yurt genelinde yağışlı geçecek.

3 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Edirne, Kırklareli ve Çanakkale'yi sarı kodla uyardı. Yağış nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Bayram tatilinde gezme planı yapanlar dikkat: Kuvvetli geliyor, dikkatli olun

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

MGM'nin 17 Nisan-23 Nisan tarihleri için yayınladığı rapora göre, arife günü, bayramın ilk günü tüm yurtta yağışlı havanın hakim olması bekleniyor. İkinci günden itibaren batı bölgelerinde yağış azalıyor.

Bayram tatilinde gezme planı yapanlar dikkat: Kuvvetli geliyor, dikkatli olun

Prof. Dr. Orhan Şen'in açıklamaları şöyle;

Bugünden itibaren Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinden yağmur var. Kuvvetli bir şekilde değil ama İstanbul'un batısında bugün yağış başlayabilir. Sıcaklıklar bugün de yüksek. Yüksek dediğim ortalamanın 1-2 derece üzerinde. Sıcaklık bugün İstanbul'da 19-20 derece civarında olur.
Yarın da bu şekilde gözüküyor. Yarın biraz daha genişliyor yağışlı alan Doğu Anaolu'ya doğru gidiyor. Ama Güneydoğu Anadolu'da bu arada pek yağış yok.

ARİFE GÜNÜ, perşembe günü, sıcaklıklar biraz düşüyor. Sıcaklıkların düşmesiyle gökgürültülü sağanak yağışlar görülecek. Türkiye'nin hemen hemen çoğu yerinde olmayacak. Akdeniz'de, Güneydoğu Anadolu'da ve Kıyı Ege'de yağış gözükmüyor.

BAYRAMIN 1. GÜNÜ, yine büyük bölümünde gökgürültülü sağanak yağışlar devam edecek. Sıcaklıklar bugüne göre 6-7 derece, bazı bölgelerde 5-6 derece düşecek. Esasında bayramda biraz üşüyeceğiz, sıkı giyinmekte fayda var.

BAYRAMIN 2. GÜNÜ Marmara'da yağış yok. Batı Karadeniz'de yağış yok. Kıyı Ege'de yağış yok.

Bu bölgelerde 3. günü de yağış yok. Ama diğer bölgelerde yağışlar devam edecek. Güneydoğu Anadolu'da yağış yok. Antalya civarında yağış yok. Ama sıcaklıklar düşük.

YURT GENELİ YAĞIŞLI

Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağış olacak. Bu yağış esnasında gökgürültülü sağanak yağış dediğim için biraz tehlike oluşturabilir. Ama şu an için Türkiye'de tehlikeli bir yağış görünmüyor bayram sonuna kadar.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...