Tgrt Haber

Bayramda şehitlikler doldu taştı, gözyaşları adeta sel oldu

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Haziran 2023 14:27 - Güncelleme : 28 Haziran 2023 14:40

Kurban Bayramı'nın ilk gününde şehit yakınları şehitlerini ziyaret etti. Edirnekapı Şehitliğinde duygulu anlar yaşanırken şehit yakınları mezar başında dua ederek Kur’an-ı Kerim okudu.

İstanbul'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde şehit aileleri ve yakınları Edirnekapı Şehitliği’ne ziyarette bulundu. Bayram namazının ardından sabahın erken saatlerinde şehitliğe gelen aileler, Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti. Şehit yakını Halis Kılıç, “Oğlum şu anda Peygamber Efendimiz ile birlikte kurban kesiyor. Vatanımız için gençlerimizi verdik, bu bizim için kolay değil. Bu onsuz geçirdiğimiz on ikinci bayram. Bayram günleri dışında her cuma buradayız. Günümüz bu şekilde geçiyor” dedi.

“BAYRAMLAR BURUK GEÇİYOR”

Osman Beki ise, “Bayramlar bizim için buruk geçiyor. Hayat devam ediyor. Evlatlarımız bu topraklar için canlarını verdikleri sürece bizler varız” ifadelerini kullandı. “Bu acıyı yaşayan bilir” diyen Erdoğan Teneke, “Ben bu acıyı ülkem için yaşıyorum” ifadelerini kullanarak “Kürt, Laz, Çerkez bir Allah’ın kulu. Kardeşim 2000 yılında Şırnak Uludere’deki çatışmada şehit oldu. Buraya ilk defnedildiğinde tek şehit kardeşimdi. O zaman terör olaylarının çok olduğu yıllardı” dedi. 

Bayramda şehitlikler doldu taştı, gözyaşları adeta sel oldu

ALIŞMAK ÇOK ZOR 

Bursa’da da Kurban Bayramı dolayısıyla şehit yakınları kabir ziyaretlerinde bulundu. Mezardaki otları temizleyerek şehitlerine dua eden aileler kimi zaman gözyaşlarına hakim olamadı.2007 yılında şehit düşen oğlu Hakan Esmer’in mezarını ziyaret eden şehit annesi Nurcan Esmer sözleriyle yürekleri dağladı. Bayramların buruk geçtiğini söyleyen acılı anne “Bize bayram gelmiyor alışmak çok zor” ifadelerini kullandı. 

ŞEHİT OLMASININ ÜZERİNDEN 17 YIL GEÇTİ 

İhlas Haber Ajansına göre 2007 yılında oğlu Kıbrıs’ta şehit düşen 57 yaşındaki anne Nurcan Esmer oğlunun başında dua ederek mezarını temizledi. 17 yıldır her bayram ziyarete geldiğini ifade eden acılı anne, hala alışamadığını bayramların buruk geçtiğini söyledi. Şehit annesi olmaktan gurur duyduğunu belirten Esmer, “Oğlumu şehit verdiğimde 40 yaşındaydım. Şehit olalı 17 sene oluyor. Her bayram geliyorum tabi bizim için bayram buruk geçiyor. Ama şehit annesi olmaktan mutluyum. Çok gururluyum. Allah herkese nasip etmez şehit anneliğini. Çok gururluyum şehit annesi olmaktan. Bize bayram gelmiyor, alışmak çok zor. Ağlıyoruz her bayram. Buraya geldim şimdi de çok ağladım. Evlat yani canımızın içi. Allah herkese de nasip etmez, bize nasip etmiş” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...