Tgrt Haber

BBP Genel Başkanı Destici, Yazıcıoğlu kazasını TGRT Haber'de anlattı: Yeni gelişmeler bekliyoruz

25 Mart 2022 12:44 - Güncelleme : 25 Mart 2022 13:32

Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin üzerinden 13 yıl geçti. TGRT Haber’de konuşan Destici, kazada hatalar, ihmaller, kusurlar ve kasıt olduğunu söyleyerek "Yeni gelişmeler bekliyoruz, peşini bırakmayacağız" dedi.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen kaza halen tam oalrak aydınlanamadı. Türk siyasetinde önemli bir figür olan Yazıcıoğlu’nu ve geçirdiği elim kazayla ilgili devam eden adli sürecin son durumunu BBP Genel Başkanı Mustafa Destici TGRT Haber'de anlattı. 

KASIT VE KUSUR VAR 

Yazıcıoğlu’nun davasının sonuna kadar davacısı ve yolcusu olmaya devam edeceklerini belirten Destici, “Bize düşen diğer görevse onun hukukunun takipçisi olmaktır” dedi. Destici, Yazıcıoğlu davasında iki kez takipsizlik kararı verildiğini belirterek “Her iki takipsizliği de kaldırttık. Bu işin birkaç boyutu var. Hata, kusur, ihmal ve kasıt var. Hata ve kusurla ilgili olan davalar sonuçlandı. Daha önce Yargıtay Başsavcılığı takipsizlik kararı vermişte, bunlara itiraz ettik. Adalet Bakanlığı bunu kanun yararına bozulmasını istedi, sanıklar ceza aldı, beraat edenler oldu. Kahramanmaraş’ta bir dava ağır cezada devam ediyor. Bir de ana soruşturma dosyası mevcut. Bu dava hakkında da daha önce iki kez takipsizlik kararı verilmişti, buna 15 Temmuz Darbe girişiminden birkaç gün önce itiraz etmiştik. Darbe girişiminden 2 gün sonra aldığımız bilgiye göre darbe girişimine katılan astsubay ve yarbay yakalanmıştı. Bu iki kişi helikopterlerin üzerindeki cihazları söken kişilerdi. Sonra yeni bir dilekçe verdik. Yeniden soruşturulmaya başlandı” dedi.

BİR MİLAD OLDU 

Hava kazalarının ikiye ayrıldığını belirten Destici, ister helikopter olsun ister uçak olsun kazada bir kişi bile hayatını kaybediyorsa bunun büyük kaza olarak adlandırıldığını söyledi. Bu kazanın büyük kaza olmasından dolayı 9 kişilik kaza kırım ekibi oluşturulması gerektiğinin altını çizen Destici, bu kazada 3 kişilik bir kaza kırım ekibi oluşturulduğuna dikkat çekti. “Bu kaza bu anlamda bir milat oldu” diyen Destici, Adalet Bakanlığı ve Kahramanmaraş Başsavcılığının oluru ile 9 kişilik bir komisyon oluşturulduğunu kaydeden Destici, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu uzman ekip, olay öncesi ve sonrası tüm araştırmaları yapıyor. Rapor neticesinde dile getirdiğimiz şüpheler aydınlatılacak.”

NE OLMUŞTU? 

Büyük Birlik Partisinin kurucusu olan Muhsin Yazıcıoğlu,  25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'tan helikopterle Yozgat'a geçerken helikopterin düşmesi sonucunda yaşamını yitirdi. Henüz 55 yaşında olan Yazıcıoğlu’nun bulunduğu helikopterde 5 kişi daha hayatını kaybetti. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...