Tgrt Haber

Bebek katili PKK/YPG’den Gaziantep'e roket saldırısı: Alçak teröristler okulu ve sivil yerleşim yerlerini hedef aldı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Kasım 2022 13:24 - Güncelleme : 21 Kasım 2022 13:41

YPG/PKK’lı teröristler Suriye’nin kuzeyinden attığı roketler ile Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki okul ve sivil yerleşim yerlerini hedef aldı. Biri öğretmen, biri çocuk toplam 3 kişinin hayatını kaybettiği alçak saldırı sonrasında yaşanan tahribat görüntülendi. 

Terör örgütü PKK/YPG alçak saldırılarına bir yenisini ekledi. Suriye’nin kuzeyinden roketli saldırı düzenleyen teröristlerin saldırıları Gaziantep​'in Karkamış​ ilçesinde bulunan bir lise ve iki ev ile tıra  isabet etti. Yaşanan hain saldırı sonrasında  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  kameraların karşısına geçti ve 1’i çocuk, 1’i öğretmen toplam 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Olay yerine gelen ekipler yaralıları ambulans ile hastaneye kaldırırken tedavilerine ise devam ediliyor.

“ENKAZIN ALTINDA VATANDAŞLAR VARDI”

Hain saldırı sırasında yaralanan sağlık çalışanı Mehmet Gören, saldırı anını anlattı. Nizip Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Gören, ilk roketin ardından olay yerine 112 ekibi olarak gittiklerini söyledi.

Eve düşen roket nedeniyle yaralananlara yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Gören, şöyle konuştu:

"Enkazın altında kalan vatandaş vardı, ona müdahale ediyorduk. Bu sırada bir bomba daha geldi. Sarsıntının etkisiyle kendimi merdiven boşluğunda buldum. Daha sonra hastaneye getirildim. Sanırım ayağımda kırık var."

Bebek katili PKK/YPG’den Gaziantep'e roket saldırısı: Alçak teröristler okulu ve sivil yerleşim yerlerini hedef aldı!

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

Terör örgütü YPG/PKK'nın alçak saldırısına misliyle karşılık verildi. Terör mevzileri top atışlarıyla vuruluyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Çocuk, yaşlı; öğrenci-öğretmen demeden, masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren, okulları dahi hedef alma alçaklığını gösteren hainlerden yaptıklarının hesabı soruldu, sorulmaya devam ediyor. TSK, saldırılara misliyle karşılık veriyor" denildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1594631749132238848

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gececi21 Kasım 2022 14:26

Bu sefer kökünü kazınması gerek

Sonraki Haber Yükleniyor...