Tgrt Haber

Belçika'nın Ankara Büyükelçiliği'nde panik: Casus sanıldı, sapık çıktı!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sabah
17 Temmuz 2023 10:07 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 10:48
Belçika'nın Ankara Büyükelçiliği'nde panik: Casus sanıldı, sapık çıktı!

Belçika'nın Ankara Büyükelçiliği'nde çalışan kadın diplomat P.A.L'nin masasının altından çıkan gizli kamera "casus" paniğine neden oldu. Ancak kamerayı cinsel amaçlı görüntü kaydı yapmak amacıyla, elçilikte görevli güvenlik görevlisinin yerleştirdiği ortaya çıktı.

Belçika​'nın Ankara​ Büyükelçiliği'nde yaşanan casus paniğinin altından bambaşka bir skandal çıktı. Bir güvenlik görevlisinin bina içine yerleştirdiği kameralarla elçilikte çalışan kadınların cinsel amaçlı görüntülerini kaydettiği belirlendi.

BELÇİKA'DAKİ İNCELEME GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Sabah'ın haberine göre, olay elçilik görevlisi P.A.L'ın, masasının altında bir gizli kamera​ bulmasıyla patlak verdi. P.A.L.'ın durumu derhal üst makamlara bildirmesinin ardından, büyükelçilik​ gizli kameranın devlet özelindeki bilgi ve konuşmaların kayıt altına alındığını düşünerek casus paniği ile gizli kamerayı Belçika güvenlik birime gönderdi.

Belçika'da yapılan incelemede gizli kameranın içinde devlet özelindeki bilgiler değil kadınlara ait görüntülerin olduğu tespit edildi. Büyükelçilik çalışanlara ait olan görüntüler hakkında soruşturma yapılması için güvenlik kamerası Türkiye'ye geri gönderildi.

TUVALETLERE DE KAMERA YERLEŞTİRMİŞ

Yapılan şikayet üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında büyükelçilikte araştırma yapıldı. Kadınlar tuvaletinde de gizli kamera olduğu tespit edilirken kamerayı yerleştirenin ise elçilikte çalışan güvenlik görevlisi A.E.C. olduğu anlaşıldı. Cihan'ın, gizli kamerayı ilk olarak kadınlar tuvaletine koyarak büyükelçilik çalışanlarını gizlice kaydettiği, daha sonra büyükelçilikte görevli sekreter ve diplomatların masasının altına bantla yapıştırdığı gizli kamera ile günlerce görüntü aldığı belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüppeli tutuklandı.

30 YIL HAPİS İSTEMİ İLE DAVA

Başsavcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında dosya uzlaştırma bürosuna gönderildi. Büyükelçilik görevlisi kadınların uzlaşmaması üzerine A.E.C.hakkında P.A.L, E.C.B, E.K.K. ve D.A'ya yönelik eylemleri nedeniyle "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan toplam 30 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianamede, A.E.C.'nin kadınlar tuvaletine birden fazla kez kamera yerleştirdiği, kayıt yapılan görüntüleri izlediği, P.A.L'nin çalışma masasının altına yerleştirdiği kameranın fark edilmesiyle suçunu ikrar ettiği kaydedildi. Hazırlanan iddianame Ankara 69. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Öte yandan A.E.C. suçlamaları kabul ederken, Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen davaya katılma talebinde bulundu. Mahkeme Büyükelçi'nin katılma talebini suçtan zarar görmediği gerekçesiyle reddetti.

Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...