Tgrt Haber

Gaziantep’te 14 TL'ye satılan ekmek büyük tepki çekmişti: Belediye başkanı fırına gidip hesap sordu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Şubat 2023 13:35 - Güncelleme : 08 Şubat 2023 14:11

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin acısı Türkiye’yi hüzne boğdu. Her saat acı bilanço ağırlaşırken bazı fırsatçıların ise krizi fırsata çevirmesi ise ‘pes’ dedirtti Gaziantep'te bir ekmek fırını, ekmeği 14 TL'den satmaya başladığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından Belediye Başkanı o fırına gitti ve ekmeğin neden 14 TL'den satıldığını sordu

Türkiye​, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Kahramanmaraş​, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep​, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol depremde binlerce insan hayatını kaybederken bu sayı her saat artmaya da devam ediyor. Depremi krize çeviren bazı fırsatçılar ise 'böyle insan olmaz olsun' dedirtti.

EKMEĞİ 14 LİRAYA SATIYOR

Gaziantep'te bir ekmek fırınında çekilen görüntüler, pes dedirtti. Onlarca insanın olduğu ekmek fırınına gelen bir kız çocuğu, "Ekmek kaç para?" diye sordu. Fırıncı, "14 TL" cevabını verdi. Aldığı cevap karşısında vatandaş, "Böyle bir durumda bile şunu yapabiliyorsunuz. Hiçbir şey demiyorum." sözleriyle tepkisini gösterdi. Bir başka vatandaş ise, "14 liraya ekmek mi olur ya" diye isyan etti.

BELEDİYE BAŞKANI KONTROLE GİTTİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu gelişmelerin ardından tepkilerin odağındaki fırına gitti. Fırıncıya "Neler oluyor burada?" diyen Tahmazoğlu'na, talebe yetişmekte zorluk çekildiği için gramajın artırıldığı ve fiyatın da buna bağlı olarak yükseldiği anlatıldı.

Fırındaki vatandaşlara dönüp "Bu durum sizin için makul mü?" diyen Tahmazoğlu, gramajın kontrol edildiğini ve bir eksiklik olmadığını söyledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...