Tgrt Haber

Beşiktaş'taki bombalı saldırıya 9 gözaltı daha

15 Haziran 2017 18:19
Beşiktaş'taki bombalı saldırıya 9 gözaltı daha

2016 yılındaki Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında Vodafone Park stadı yanındaki çevik kuvvet polisine yönelik bombalı araç ve canlı saldırısıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

Beşiktaş Vodafone Park stadı çevresinde, 10 Aralık 2016 tarihinde bombalı araç ve canlı bomba saldırısında 37 polis şehit olurken, 7 vatandaş da hayatını kaybetmişti. 

PKK’nın gerçekleştirdiği çifte bombalı saldırının ardından başlatılan operasyonda 13 kişi gözaltına alınmıştı.�

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gözaltına alınan kişilerden ele geçen dijital malzemeler ve hts kayıtlarından, saldırıda kullanılan araç sahibiyle ve eylemle bağlantılı 9 kişi tespit etti. 3 Haziran 2017 günü düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. 9 kişiden 5 kişi tutuklanırken, 1’i adli kontrol olmak üzere 4 kişi serbest kaldı.

Öte yandan, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi’de PKK adına korsan gösteri, araç yakma eylemlerini organize eden örgüt üyesi 11 kişi gözaltına alındı. 2 kişi tutuklanırken, diğerleri serbest kaldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...