Tgrt Haber

Bina yerle bir oldu, onlar kaçmak yerine telefona sarıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Nisan 2023 09:33 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 09:58
Bina yerle bir oldu, onlar kaçmak yerine telefona sarıldı

Kahramanmaraş'ta depremlerde ağır hasar alan binanın yıkım çalışması sırasında bir anda yerle bir oldu. Yıkımı izleyen vatandaşların binanın toz bulutuna döndüğü anlarda kaçmak yerine telefona sarılmaları ise dikkatlerden kaçmadı.

Kahramanmaraş​ merkezli 7.6 ve 7.7 büyüyüklüğünde depremlerde ağır hasar alan binaların, iş makinalarıyla kontrollü olarak yıkımı devam ediyor. Dulkadiroğlu​ ilçesinde Trabzon Bulvarı üzerindeki ağır hasarlı 8 katlı iş merkezinin, hasar tespit çalışmalarının ardından acil olarak yıkılması kararı alındı.

SANİYELER İÇİNDE YERLE BİR OLDU

Kontrollü yıkım​ için polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak bulvarı ve caddeyi araç ve yaya trafiğine kapattı. İş makinasıyla yapılan yıkımda, binanın bir bölümü saniyeler içinde yerle bir oldu.

KAÇMAK YERİNE CANLI YAYIN AÇTILAR

Toz bulutunun oluştuğu bulvar üzerinde itfaiye ekiplerince sulama çalışması yapıldı. Toz bulutuna rağmen kaçmayan ve yıkım çalışmasını izleyemeye devam eden vatandaşlar, o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüleyerek canlı yayın yaptı.

Bina yerle bir oldu, onlar kaçmak yerine telefona sarıldı

"HER ŞEYİMİZ İÇERİDE KALDI"

Yerel gazete muhabiri Muhammed Çay da, çalışma ofisinin yıkılışını izledi. Binanın aşırı derecede çürük olduğunu öne süren Çay, depremlerde ağır hasar aldığı için yıkılma kararı verildiğini belirtti

Çay, "Yerel basın muhabiriydim. Şu anda görmüş olduğunuz gibi ofisimiz yıkılıyor. Ağır hasarlı acil yıkılma kararı verilmişti. Bina aşırı derecede çürük içeri girilmiyor. Ofiste bilgisayarımız tabletimiz her şeyimiz içeride kaldı. Şu anda görmüş olduğunuz gibi Maraş Gündem ofisi. Çalıştığımız yerde enkaz kaldırılıyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...