Tgrt Haber

Bingöl karıştı, 10 gözaltı

02 Ocak 2016 18:19
Bingöl karıştı, 10 gözaltı

Bingöl'de sokağa çıkma yasaklarını protesto için yürüyüş yapmak isteyen gruba polisin izin vermeyince, olaylar çıktı. Dağılmayan gruba göz yaşartıcı bombayla müdahalede bulunan polis, olaylara karışan 10 kişiyi gözaltına aldı.

Bingöl'de Demokratik Gençlik Dernekleri Federasyonu (DEM-GENÇ) öncülüğünde bölgedeki sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. DBP il binası önünde toplanan grup, Genç Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Cadde üzerinde önlem alan polis, yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle dağılmalarını istedi. Grup burada basın açıklaması yaptıktan sonra bu kez Yeşim Sokak üzerinde yürüyüşe geçince polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Dağılmayıp yürüyüşe devam eden gruba polis, gaz bombası ile müdahalede bulundu. Bir süre yaşanan olaylarından ardından 10 kişi gözaltına alındı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...