Tgrt Haber

Bingöl'de korkutan yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Ağustos 2023 21:39 - Güncelleme : 12 Ağustos 2023 21:50

Bingöl'de Doğanca köyünde çıkan yangında dumanlar hızla yükseldi. Yangının büyümesi bölgede paniğe neden oldu. Köylülerin ihbarı üzerine Orman İşletme personelleri ve itfaiye ekipleri müdahaleye başladı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle Türkiye​'nin dört bir yanından orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Bingöl’ün Genç​ ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında dumanlar hızla yükseldi.

Ormanda yangının büyüdüğünü gören köylüler, durumu Orman İşletme İl Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Bölgeye ilk olarak Orman İşletme personelleri ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

KÖYLÜLER SEFERBER OLDU

Yangının büyümesinin ardından 30 Orman İşletme Müdürlüğü personeli, 50 jandarma, Sivil Toplum Gönüllüleri, vatandaşlar, 5 arazöz, 4 iş makinesi, 2 ilk müdahale aracı, 3 itfaiye ve 1 helikopterle sürdürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. 

Bölgedeki görevli personel ve vatandaşlar yangını söndürmek için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...