Tgrt Haber

Bir köpek saldırısı daha: 4 yaşındaki çocuk ölümden döndü

19 Nisan 2023 14:17 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 14:25

Kastamonu'da 4 yaşındaki bir çocuk, oyun oynadığı sırada sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Bir köpeğin sırtını ısırdığı çocuk, ağabeyi tarafından kurtarıldı.

Sokak köpekleri insanların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Başıboş köpeklerle ilgili sorunlar giderek büyürken ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen ölüm ve yaralanma vakaları da artıyor. Olayın yaşandığı son adres ise Kastamonu​ oldu.

İHA'nın haberine göre; İhsaniye ilçesi Yeni Mahalle Haraçoğlu Caddesi'nde oyun oynayan 4 yaşındaki Önder Sözcü, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Bir köpeğin sırtını ısırdığı küçük Önder yaralandı. Köpeklerin kardeşine saldırdığını gören ağabey Samet Sözcü, koşarak onu kurtardı.

Bir köpek saldırısı daha: 4 yaşındaki çocuk ölümden döndü

Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince 4 yaşındaki çocuk, İhsangazi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan çocuk, daha sonra Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Önder Sözcü, tedavisinin ardından taburcu edildi.

HAYVANSEVERLERE ÇAĞRI!

Oyun oynarken oğluna köpeklerin saldırdığını söyleyen baba Mustafa Sözcü, “Dün akşam İhsangazi’de eski TOKİ evleri olarak bilinen mevkiinde oğlum oyun oynarken başıboş köpeklerin saldırısına uğramış. Sırtından ısırılan oğlumu önce İhsangazi Devlet Hastanesine kaldırdık, ondan sonra Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildik. Gece geç saatlere kadar oğlumun tedavisi için uğraştık. Hayvansever arkadaşlar, bu hayvanlara çok sahip çıkıyor, çok seviyorlar. O zaman hayvanseverler, bu hayvanları buradan alıp istedikleri yerde beslesinler. Bizlerden uzakta tutsunlar. Biz de hayvanları seviyoruz ama çocuğumu daha çok seviyorum” dedi.

Bir köpek saldırısı daha: 4 yaşındaki çocuk ölümden döndü

Kardeşini köpeklerin saldırısından kurtaran Samet Sözcü ise, “Köpekler kardeşimi ısırdığında ilk olarak ben görüp koştum. Köpekleri korkutarak kardeşimden uzaklaştırdım. Sonra aileme haber verip kardeşimi hastaneye kaldırdık. Hayvanseverlere buradan seslenmek istiyorum, başıboş köpeklere sahip çıksınlar. Biz de hayvanları seviyoruz ama kardeşimi daha çok seviyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...