Tgrt Haber

Bir orman yangını da Diyarbakır'da! Bazı evler boşaltıldı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
18 Temmuz 2023 14:45 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 15:02
Bir orman yangını da Diyarbakır'da! Bazı evler boşaltıldı

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında çıkan orman yangını 18 saat sonra kontrol altına alındı. 25 hektarlık alanda etkili olan yangın nedeniyle bölgede bulunan 6 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

Türkiye​ orman yangınlarıyla çetin bir mücadele veriyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması sonrası yurdun birçok bölgesinden arka arkaya gelen yangın haberlerine Diyarbakır​ da eklendi.

YANGIN 25 HEKTAR ALANA YAYILDI  

Lice​ ilçesine bağlı kırsal Arıklı ve Dibek mahalleleri yakınında dün gece geç saatlerde orman yangını​ başladı. Alevler, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılırken yangın sabah saatlerinde etki alanına yaklaşık 25 hektara çıkardı. İhbar üzerine bölgeye Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lice Belediyesi, Bingöl'ün Genç Belediyesi'nden itfaiye ile jandarma ve Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü'nden ekipler sevk edildi. Söndürme çalışmaları sonrası yangın önemli ölçüde kontrol altına alınırken, yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sonrası bölgede bulunan 6 evin tedbir amacıyla boşaltıldığı bildirildi.

TUNCELİ​'DEKİ ÖRTÜ YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

Bu arada, Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde ormanlık alanda çıkan örtü yangını söndürüldü. Aşağıoyumca köyü mevkiindeki meşe ormanlarıyla kaplı arazide, henüz belirlenemeyen nedenle örtü yangını çıktı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alınarak söndürülürken, soğutma çalışmaları başladı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...