Tgrt Haber

Bir sahte doktor vakası daha!

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: Anadolu Ajansı
25 Ocak 2024 08:29 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 14:59
Bir sahte doktor vakası daha!

Adana Şehir Hastanesi'nde asistan doktor yaka kartı takan bir kadın gözaltına alındı.

Adana​ Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "asistan doktor" yazan yaka kartının sahte olduğu tespit edilen kadın gözaltına alındı.

Adana Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi görevlileri, yaka kartında asistan doktor yazan bir kişinin hareketlerinden şüphelenince durumu hastane​ polisine bildirdi.

YAKA KARTI SAHTE ÇIKTI

Olay yerine gelen polis, şüpheli kadının çelişkili ifadeler vermesi üzerine yaptığı incelemede yaka kartının sahte olduğunu tespit etti.

Gözaltına alınan C.S. (26) Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliğine götürüldü.

Aile hekimi sağlık danışmanıdır, fişleme yapmaz

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

C.S.’nin ifadesinde, "Babam o hastanede vefat ettikten sonra bende fizik tedavi görmek için o hastaneye gittim. Haftanın 3 günü hastanede tedavi görüyorum. Hastanede rahat gezebilmek için çarşıdaki bir kırtasiyede renkli fotokopi ile asistan doktor kimliği yaptırdım.

Asansör ve kafeteryalar bölümünde bu kimliği takıyordum. Bu kimlik ile herhangi bir hastayı muayene etmedim, hasta odasına girmedim. Hasta muayene edilen yerlere girmedim. Bugün de bu kimlik boynuma takılı olarak hastanenin alışveriş merkezinde gezerken güvenlikler gelip beni polise teslim etti. Ben bu kimlik ile suç işlemedim, suçlamaları kabul etmiyorum” dediği öğrenildi. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen C.S., serbest bırakıldı.

DAHA ÖNCE DE SAHTE DOKTOR VAKASI YAŞANMIŞTI

Daha önce de Tekirdağ'da devlet hastanesinde kendisini doktor olarak tanıtan ve ameliyatlara dahi giren 21 yaşındaki Ayşe Özkiraz tutuklanmıştı.

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini "pratisyen hekim" olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan ve hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 21 yaşındaki Ayşe Özkiraz'ın beşinci duruşmasında tahliyesine karar verilmişti.

"Tabip unvanını kullanmak" suçundan 4 yıl, "resmi evrakta sahtecilik" suçundan 3 yıl, "özel belgede sahtecilik" suçundan 1 yıl hapis ve 18 bin lira cezaya çarptırılan Özkiraz, bir yıllık hapis cezasında hükmün açıklanmasını geriye bırakan mahkeme sanığın tahliyesine karar vermişti.

'Sahte doktor' Ayşe Özkiraz tahliye edildi - 1

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...