Tgrt Haber

Bişkek’teki patlamada yaralananlar Türkiye’ye tedavi edilecek

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Şubat 2024 23:03 - Güncelleme : 03 Şubat 2024 23:25

Bişkek'teki patlamada yaralanan 2 kişi, Cumhurbaşkanı Caparov'un talimatıyla Türkiye'de tedavi görecek.

Kırgızistan​'ın başkenti Bişkek​'te 2 Şubat'ta meydana gelen merkezi ısı ve enerji santrali patlamasında ağır yaralanan 2 kişi, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un talimatıyla tedavi için Türkiye'ye gönderildi.

2 DOKTOR EŞLİK ETTİ

Yaralıları taşıyan Kırgızistan Cumhurbaşkanlığına ait Tu-154 uçağının Uluslararası Manas Havalimanı’ndan havalandığı aktarılan açıklamada, yaralılara yakınlarının yanı sıra 2 Kırgız doktorun da eşlik ettiği ifade edildi. Yaralılara destek sağlanmasıyla ilgili tüm etkinliklerin cumhurbaşkanının kontrolünde olduğu, yaralıların Türkiye’ye nakledilmesi için finansmanın sağlandığı kaydedildi.

Bişkek’teki patlamada yaralananlar Türkiye’ye tedavi edilecek - 1. Resim

Bişkek’teki merkezi ısı ve enerji santralinde dün gece yerel saatle 03.00 sıralarında patlama​ meydana gelmiş, 2’si ağır 5 kişi yaralanmıştı. Ağır yaralıların vücudunda yüzde 80 yanık olduğu bildirilmişti. Kırgızistan Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine, Kocaeli Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nden bugün Bişkek’e doktorlar gelmiş, hastaların durumunu incelemişti.

Bişkek’teki patlamada yaralananlar Türkiye’ye tedavi edilecek - 2. Resim

Türk doktorlar yaralıların, yanıkları olan hastalar için uygun şartların bulunduğu özel bir hastanede tedavi edilmelerinin daha etkili olacağını kaydetmiş, 2 yaralının Türkiye’deki özel hastaneye nakledilmesine karar verilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...