Tgrt Haber

BM'den Türkiye'ye 'Tahıl Koridoru' teşekkürü

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
15 May 2023 20:46 - Güncelleme : 16 May 2023 01:53
BM'den Türkiye'ye 'Tahıl Koridoru' teşekkürü

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi için verdiği uğraşı taktirle karşıladığını söylerken "Çaba, enerji ve kararlılık" için teşekkür ettiklerini belirtti. 

Rusya​ ile sıcak savaşta olan Ukrayna​'daki insani durumun ele alındığı oturumda konuşma yapan, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, sivil can kaybının 24 Şubat 2022'den bu yana 23 bin 600'e ulaştığına ancak gerçek rakamların çok daha yüksek olabileceğine söyledi. 

Griffiths, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının insani etkilerinin çok büyük olduğunu, BM​ ve insani yardım çalışanları ile ortaklarının hayat kurtarıcı yardım sağlamaya devam ettiğini ifade etti. 

"TAHIL GİRİŞİMİ'NİN SÜRDÜRÜLMESİ ÖNEM TAŞIYOR"

Son haftalarda girişimin uzatılması ve daha etkin işleyişi için geliştirilmesine yönelik yoğun görüşmeler yürütüldüğünü ifade eden Griffiths, "Karadeniz Tahıl Girişimi'nin sürdürülmesi çok büyük önem taşıyor. Operasyonun sorunsuz ve etkin bir şekilde yürütülmesi için tüm taraflara sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunuyoruz. Dünya bizi izliyor" ifadelerini kullandı. 

"TÜRK HÜKÜMETİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Griffiths, girişimin başlatılmasında da kilit rol oynayan Türkiye'nin son görüşmelere İstanbul'da ev sahipliği yaptığını anımsatarak "Türk hükûmetine bu girişimin sürdürülmesi için sarf ettikleri çaba, enerji ve kararlılık için çok teşekkür ediyorum" dedi.  

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...