Tgrt Haber

Bodrum'da 156 düzensiz göçmen yakalandı

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Aralık 2023 10:25 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 10:47
Bodrum'da 156 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında 156 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi gözaltına alındı.

Bodrum açıklarında yelkenli tekne içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine Sahil Güvenlik​ Botları (KB-114, KB-112, KB-109) ve Sahil Güvenlik Dalış Timi (DEGAK-15) bölgeye hareket etti. İtalya rotası üzerinde tespit edilen hareketli yelkenli tekne durdurularak içerisindeki 99 düzensiz göçmen ile 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

Bodrum açıklarındaki diğer iki ayrı göçmen olayında ise farklı zamanlarda Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-15) tarafından tespit edilen iki ayrı lastik bot içerisindeki toplam 57 düzensiz göçmen yakalandı. Üç olayda karaya çıkarılan toplam 156 düzensiz göçmen işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderilirken gözaltına alınan 2 göçmen kaçakçısı ile ilgili adli işlemlere başlandığı öğrenildi.

Bodrum'da 156 düzensiz göçmen yakalandı

DATÇA​'DA 14 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI

Öte yandan Muğla'nın Datça ilçesinde de yasa dışı yollarla çıkış hazırlığında olan ve bindikleri teknenin arıza yapması sonucu yardım talebinde bulunan 14 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Datça ilçesi açıklarında içerisinde düzensiz göçmenlerin olduğu fiber karinalı lastik bot motor arızası nedeniyle sürüklenmeye başladı. 

Bodrum'da 156 düzensiz göçmen yakalandı

Tekneden yardım talebinde bulunulması üzerin görevlendirilen Sahil Güvenlik Korveti ve Sahil Güvenlik Botu tarafından fiber karinalı lastik bot içerisindeki 14 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmeye çalışan 2 şahıs yakalandı.

VAN’DA 129 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Van’da jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 129 düzensiz göçmen yakalandı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” faaliyetlerinin önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, “4-10 Aralık 2023 tarihleri arasında İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde cumhuriyet başsavcılıkları koordinesinde; göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde toplam 17 olayda 129 düzensiz göçmen şahıs yakalanmış, 6 organizatör hakkında yasal işlem yapılmıştır” denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...