Tgrt Haber

Bodrum'da mültecileri taşıyan tekne kaza yaptı

18 Mart 2014 16:22
Bodrum'da mültecileri taşıyan tekne kaza yaptı

Geçtiğimiz haftalarda tatilcilerin gözde bölgelerinden olan Bodrum'da kaçak siyahi mülteciler kaza sonucu alabora olan teknede hayatlarını kaybetmişlerdi.

Bodrum'da yine bir kaza meydana geldi. Mülteciler umuda yolculuk yapmak isterken canlarından oldular. Kaçak olarak yolculuk yapan mülteciler yan yatan teknede hayatlarını kaybetti. Meydan gelen kazada tam 4 kaçak öldü, 3 yaralı, 1 kayıp. Meydana gelen kazalar ve ölümler kaçakçıları yıldırmıyor. İnsan kaçakçılığı yapanlar topladıkları yolcuları kaçak olarak Türkiye'ye ya da Avrupa'ya görütüyorlar. Teknelere kapasiteni çok üzerinde yolcu alan insan kaçakçıları bir çok canın yanmasına neden oluyor.
Edinilen bilgiye göre; Bodrum'a bağlı Yalıçiftlik beldesi Karaada açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan bir tekne battı. Hemen Sahil Güvenlik ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Yapılan aramalarda 4 kaçağın cansız bedenine ulaşıldı. Aramalarda yaralı olarak kurtarılan 3 kaçak göçmen de Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Kos Adası'na geçmeye çalışan tekne, Karaada açıklarında battı. Etrafta bulunan balıkçılar, Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdi. Vaka yerine giden ekipler, dört kişinin cansız bedenine ulaştı. Üç kişinin yaralı olarak kurtarıldığı olayda bir kişininse halen kayıp olduğu bildirildi. Yaralılar. Bodrum'da bulunan çeşitli hastanelere kaldırıldı. Ölen dört kişi, savcının incelemelerinin ardından karaya çıkarıldı. Milta Marina'ya götürülen cesetler, belediyenin cenaze araçlarıyla Bodrum Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Alınan ilk bilgilere göre kaçak muhacirlerin Suriyeli olduğu öğrenildi. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Karaada açıklarında arama çalışmaları devam ederken konuyla alakalı geniş çaplı araştırma başlatıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...