Tgrt Haber

Bodrum'da plaj işgaline karşı halk protesto düzenledi: Belediye meydanında güneşlendiler

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Temmuz 2024 18:06 - Güncelleme : 10 Temmuz 2024 18:15

Bodrum'da sahilleri işletmelerin işgal ettiği ve ücretsiz denize girme haklarının ellerinden alındığı sebebiyle ayaklanan bir grup Belediye Meydanı'nda toplanarak protesto düzenledi.

Türkiye'nin özellikle Ege sahillerinde büyük çoğunluğu işletmecilere ve otellere tahsis edilen deniz kenarları için halk bunun son bulması için birleşti.

ŞEZLONG VE ŞEMSİYELERİNİ MEYDANA GETİRDİLER

Muğla​'nın Bodrum​ ilçesinde kıyılarda denize giremediklerini öne süren "Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi" üyesi bir grup, meydana havlu, şezlong ve plaj şemsiyesi koyarak güneşlendi.

Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan 50 kişilik grup üyeleri ellerinde, "Denize erişim herkesin hakkı", "Kıyılar kimsenin hakkı değildir", "Kıyılar hepimizin" yazılı dövizler açtı.

Bodrum'da plaj işgaline karşı halk protesto düzenledi: Belediye meydanında güneşlendiler - 1. Resim

Halkın kullanması gereken sahili işletmecilerin ecrimisil karşılığında işgal ettiğini öne süren gruptakiler, daha sonra meydana havlu, şezlong ve plaj şemsiyesi koyarak bir süre güneşlendi.

Alanda güneş kremi sürüp üzerlerine su döken grup üyelerini çevreden geçen yerli ve yabancı turistlerde izledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...