Tgrt Haber

Son dakika! Bolu Dağı Tüneli'nde zincirleme kaza: 1 kişi öldü, 6 yaralı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İHA, AA
01 Şubat 2023 13:35 - Güncelleme : 01 Şubat 2023 16:09

Son dakika haberi: Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli'nde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı.

Anadolu OtoyoluBolu Dağı Tüneli​'ndetır​, otomobil​, yolcu otobüsü ve kar küreme aracının karıştığı zincirleme kaza​ meydana geldi. İhbarla olay yerine çok sayıda sağlık, trafik ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin olay yerinde yaptığı ilk belirlemelere göre otomobil sürücüsünün hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada 1'i Karayolları personeli olmak üzere 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Son dakika! Bolu Dağı Tüneli'nde zincirleme kaza: 1 kişi öldü, 6 yaralı

Edinilen bilgiye göre kazanın sol şeritte seyir halinde olan otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak önce bankete, ardından ise tırın tekerine çarparak ters döndü. Kazayı gören karayolları personelinin yardım için aracından indiği sırada geçen yolcu otobüsü, kazayı fark etmeyerek ters dönen otomobile çarptı. Kazanın etkisiyle savrulan otomobil kar küreme aracına arkadan çarparken sürücü feci şekilde can verdi.

VALİ KILIÇ'TAN AÇIKLAMA

Bolu Valisi Erkan Kılıç, olay yerine gelerek, ekiplerden bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Kılıç, "Kazaya 3-4 araç karıştı. Bir vatandaşımızı kaybettik, Allah rahmet eylesin. 6 kişi de hafif yaralandı" diye konuştu.

Son dakika! Bolu Dağı Tüneli'nde zincirleme kaza: 1 kişi öldü, 6 yaralı

ALTERNATİF YOLLAR KULLANILIYOR

İstanbul istikametinin trafiğe kapandığını söyleyen Kılıç, "Yolumuzu hızlı şekilde trafiğe açmaya çalışıyoruz. Tüm ekiplerimiz burada. Yolda herhangi bir karla alakalı buzlanma, kayma gibi durumun söz konusu olmadığını düşünüyoruz. Kısa süreli trafiği durdurduk. Alternatif güzergahlardan trafik veriliyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...