Tgrt Haber

Bolu Gerede'de deriden jelatin üretimi yapan fabrikadaki gazdan zehirlenen işçiler hayatını kaybetti

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Eylül 2022 05:44 - Güncelleme : 26 Eylül 2022 05:51
Bolu Gerede'de deriden jelatin üretimi yapan fabrikadaki gazdan zehirlenen işçiler hayatını kaybetti

Bolu Gerede ilçesindeki bir jelatin fabrikasında arıtma vana odasındaki vanayı kontrol ederken gaza maruz kalan 4 işçiden 3’ü hayatını kaybetti. Diğer gazdan etkilenen işçinin ise hayati tehlikesi sürüyor.

BoluGerede​ Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan deriden jelatin üretimi yapan bir fabrikada arıtma vana odasındaki vanayı kontrol eden işçiler zehirlendi. İlk olarak bir işçinin geri dönmemesi üzerine 3 işçi daha art arda odaya girdi. Odaya son giren Enes Kayış'ın yarı baygın halde dışarı çıktığını gören diğer işçiler sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

OKSİJEN MASKESİ İLE ODAYA GİRDİLER

Oksijen maskesi ile vana odasına giren itfaiye ekipleri, Mutlu Karataş, Yasin Başyiğit ve Emrah Deniz'i dışarı çıkarttı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalede bulunan 3 işçinin hayatını kaybettiği belirlenirken diğer işçinin de hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. İşçileri dışarı çıkartmaya çalışırken gazdan etkilenen itfaiye görevlileri hastaneye tedbir amaçlı kaldırıldı.

AFAD: YOĞUN MİKTARDA SÜLFÜR VE KARBONMONOKSİT TESPİT EDİLDİ

AFAD ekiplerince yapılan gaz ölçümünde, olay yerinde yoğun miktarda hidrojen sülfür, amonyak ve karbonmonoksit olduğu tespit edildi.

Bölgeye giden Bolu Valisi Erkan Kılıç, Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yetkililerden bilgi aldı.

İŞÇİ ODADAN ÇIKMAYINCA DİĞERLERİ PEŞİNDEN GİTTİ

Gerede Belediye Başkanı Allar, yaşanan olayı anlatırken, “Burada arıtmaya giden vana odası var. Aktarma istasyonu diye de tabir ediliyor. İşçilerden biri buradaki vanayı kontrol etme amaçlı içeriye giriyor. O çıkmayınca diğer arkadaşlar da üst üste havuza iniyor. Diğer arkadaşlar da 112 Acil Çağrı merkezini arıyorlar." dedi.

Bolu Gerede'de deriden jelatin üretimi yapan fabrikadaki gazdan zehirlenen işçiler hayatını kaybetti

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...