Tgrt Haber

Bomba ihbarı ekipleri alarma geçirdi: Fünye ile havaya uçuruldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Temmuz 2023 17:23 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 17:35

Kars'ta bir aracın altına yerleştirilen bomba süsü verilen cisim ekipleri harekete geçirdi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları araç altındaki cismi fünye ile patlattı.

Kars’ın Kağızman​ ilçesinde yapılan bir ihbar​ ekipleri harekete geçirdi. Aracını oto yıkmaya getiren bir kişi daha sonrasında aracının altında üzeri kablolu cismi görünce durumu polise bildirdi.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, bomba​ ihtimaline karşı bölge araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bölgeye Kars’tan bomba imha uzmanları çağrıldı.

FÜNYE İLE KONTROLLÜ OLARAK PATLATILDI

Olay yerine gelen bomba uzmanı özel kıyafetini giyerek araca yaklaştı. Sinyal kesici özel kıyafetini giyerek yanında bulunan elektronik sinyalleri bloke etmek ve kesmek için tasarlanmış jammer sinyal kesici ile araca yaklaştı. Araca fünye bağlayan bomba uzmanı daha sonra araçtaki düzeneği fünye ile kontrollü olarak patlattı.

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan haberde, yapılan incelemenin ardından polis, cisme oyun hamuru yerleştirilip kablolarla bomba süsü verilen düzeneği yerleştiren kişi yada kişileri yakalamak için çalışma başlatıldığı aktarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...