Tgrt Haber

Bu aşureden sadece 250 kişi yiyebiliyor!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
31 Temmuz 2023 09:35 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 10:53
Bu aşureden sadece 250 kişi yiyebiliyor!

Muharrem ayı münasebeti ile kazanlar aşure ile kaynıyor. Bitlis’te yaşayan Gülbeyaz Karakurt, zemzem suyundan yaptığı aşureyi 15 yıldan beri evinin önünde yaklaşık 250 kişiye dağıtıyor.

Bitlis’in Tatvan​ ilçesinde ikamet eden Gülbeyaz Karakurt, her yıl Muharrem ayı münasebeti ile kazanlarla aşure​ yaparak mahalleliye ikram ediyor. Gülbeyaz Karakurt’un yaptığı aşurenin farkı ise zemzem suyu ile yapılıyor olması. 

NİSAN YAĞMURU VE ZEMZEM SUYU KATIYOR

Yaptığı aşureyi 15 senedir evinin önünde dağıtan Gülbeyaz Karakurt, kazanlarla yaptığı aşureyi yaşadığı sitenin önünde komşularına, mahallenin çocuklarına ve vatandaşlara ikram ediyor. Karakurt, 15 yılda bir kere bile aşure​ yapmayı ihmal etmediğini söyledi. Yaptığı aşureye hastalara şifa olsun diye nisan yağmuru ile zemzem suyu kattığını belirten Karakurt, “Muharrem ayı öncelikle bütün İslam ülkeleri için hayırlı uğurlu olsun. Ben bu aşureyi zevkle yapıyorum. Hasta olsam bile yaptığım zaman iyileşiyorum. Artık eski komşuluklar kalmadı. Şimdiki komşulukları görüyorum. Ama çok şükür bizim bu sitede halen komşuluklar var. Aşureyi yaptığım zaman bütün komşularımla beraber oturup kalkıyoruz. Yaptığım aşurenin içine nisan ayında yağan yağmur ve zemzem suyu katıyorum. İnşallah herkese şifa olur. 15 yıldır sürekli ben bu aşureyi yapıyorum. Yaşadığım sitenin önünde yaklaşık 250 kişiye ikramda bulunuyorum” dedi.

Karakurt'un yaptığı aşureden sadece 250 kişi yiyebiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...