Tgrt Haber

Bu kaçıncı yüksekten düşme! Bir yenisi daha eklendi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Haber Merkezi
15 Mart 2022 12:55 - Güncelleme : 15 Mart 2022 14:58
Bu kaçıncı yüksekten düşme! Bir yenisi daha eklendi

Türkiye’de son dönemde artan ‘cinayet gibi’ ölümlere bir yenisi daha eklendi. İstanbul Esenyurt’ta bir rezidansın 6’ncı katından düşen 19 yaşındaki Özge Binnur Oruç, hayatını kaybetti. Bu acı olayın ardından akıllara son iki yılda düşerek hayatını kaybeden 28 kadın geldi.

TGRT HABER

İstanbul Esenyurt’ta meydana gelen olayda, Özge Binnur Oruç (19) 32 katlı rezidansın 6’ncı katından aşağı düşerek hayatını kaybetti. Polis, olay yerine emniyet şeridi çekerek güvenlik önlemi aldı. Kadının cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Polis, olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğunu araştırıyor. Bu olayın ise üzerine gözler yeniden yüksek binalardan düşerek hayatını kaybeden kadınlara çevrildi.

KALDIĞI OTELİN 7’NCİ KATINDAN DÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş’ta yine benzer bir olay yaşanmıştı. Yurt dışında yaşayan ancak kısa bir süre önce İstanbul’a gelen 41 yaşındaki Ebru Cizdam ve 42 yaşındaki eşi Özgür Aydoğan, Beşiktaş Ortaköy’de ünlü bir otele yerleşti. Genç çift, 2 Mart Çarşamba gecesi bir mekana gidip alkol aldıktan sonra birçok kez kavga etti.

İlerleyen dakikalarda çift, kavga ederek otelin odasına girdiler ve burada da kavga etmeyi sürdürdüler. Kavga esnasında otel odasından çıkan kadın, eşi tarafından kısa süreli sürüklenerek tekrardan otelin odasına alındı. Daha sonra otelin 7’nci katından düşerek ağır yaralanan kadın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

CİNAYET METRELERCE YUKARIDAN KAPATILIYOR

Bu sözde intiharların son zamanlarda artması üzerine Türkiye'de kendi canına kıyan erkek kadın oranı eşitken yüksekten düşerek kendi canına kıyanların çoğunluğunun kadın olduğuna dikkat çeken uzmanlar, faillerin cinayetlerin üzerini metrelerce yukarıdan kapattığını söylüyor.

Yüksekten düşerek yaşanan ölümlerin detaylı incelenmesi gerektiğini vurgulayan Adli Tıp Uzmanları, güvenlik kameralarının soruşturma aşamasında önemli bir referans olduğunun altını çiziyor.

SON 2 YILDA 28 KADIN "DÜŞEREK" ÖLDÜ

Türkiye’de son 2 yılda 28 kadın evinin balkonundan, kaldığı otelden, arkadaşının evinin camından yani yüksek binalardan “düşerek” hayatını kaybetti.

İşte düşerek hayatını kaybeden kadınlardan bazıları:

Ankara'da 20'nci kattan düşerek hayatını kaybeden Şule Çet 23, Osmaniye'de eşi tarafından 7'nci kattan atıldığı belirlenen Naime Özbulat 36 yaşındaydı, erkek arkadaşının evinin balkonundan düşen Duygu Delen 17, hemşire Şebnem Köker 29, Gamze Açar 17, Sedef Nur Çağlar 23, Ebru Cizdam ise 41 yaşındaydı. Ve son olarak Özge Binnur Oruç 19 yaşındaydı. 

Kaynak: Haber Merkezi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...