Tgrt Haber

Putin buğdayın tansiyonunu çıkarttı! İki ayın zirvesini gördü

08 Eylül 2022 10:38 - Güncelleme : 08 Eylül 2022 11:37
Putin buğdayın tansiyonunu çıkarttı! İki ayın zirvesini gördü

Son dakika haberi: Buğday fiyatları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tahıl koridoruna ilişkin sözlerinin ardından iki ayın en yüksek düzeyine çıktı.

Ukrayna arzına yönelik endişelerle bugday fiyatları yükselişte. Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları Karadeniz'den yapılan arza/tedarike yönelik endişelerle iki ayın en yüksek seviyesini gördü.

İKİ AYIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Buğdayın vadeli kontratları dün 320.8 dolar/ton ile 11 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra bugün %0.3 artışla 8.46 dolar/bushel, yani 310.9 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Putin buğdayın tansiyonunu çıkarttı! İki ayın zirvesini gördü

BUĞDAYA PUTİN​ DARBESİ

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün yaptığı açıklamada, Temmuz ayında sağlanan tahıl koridoru​ anlaşması kapsamında yapılan sevkiyatın büyük bölümünün Avrupa’ya gittiğini, bu nedenle düşük gelirli ülkelerin anlaşmadan yararlanamadığını söyledi.

Putin, imzalanan tahıl koridoru anlaşmasında belirlenen sevkiyat rotasında değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...