Tgrt Haber

Son dakika! Bugün hava nasıl olacak? Yeni yağışlı hava dalgası geliyor! Meteoroloji gün verdi... İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 18 Aralık hava durumu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü
18 Aralık 2023 06:03 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 06:28
Son dakika! Bugün hava nasıl olacak? Yeni yağışlı hava dalgası geliyor! Meteoroloji gün verdi... İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 18 Aralık hava durumu

Meteoroloji son dakika hava durumu raporunu yayımladı. Tahminlere yağışlı şimdilik yurdun doğu ve kuzey kesimlerinden etkili olacak. Kıyı kesimlerde soğuk ama güneşli havalar hakim olacak. Ancak Meteoroloji gün vererek yeni ve yurt genelinde etkili olacak yeni bir yağışlı hava dalgasını duyurdu. Peki bugün hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 18 Aralık hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 18 Aralık hava durumu raporunu yayımladı. Bir süredir yurdun büyük bölümünde etkili olan soğuk ve yağışlı hava Batı bölgeleri kısa süreliğine terk etmiş görünüyor. 

Marmara Bölgesi başta olmak üzere kıyı kesimlerde yağışlar etkisini yitirirken yurdun kuzeyi ve doğusunda  ise yer yer sağanak yağmur yüksek kesimlerde de kar yağışı görülmesi kuvevetle muhtemel.

Bugün hava nasıl olacak? Yeni yağışlı hava dalgası geliyor. Meteoroloji gün verdi... İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 18 Aralık hava durumu

Bunun yanında 5 günlük hava durumu tahmin raporuna göre perşembe gününden itibaren yur genelinde soğuk havanın da eşlik edeceği kuvetli yağışlar yeniden geri dönecek. 

Peki bugün hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 18 Aralık hava durumu...

BUGÜN (18 ARALIK) HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Siirt ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Siirt, Sinop, Van ve Iğdır çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bugün sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Bugün hava nasıl olacak? Yeni yağışlı hava dalgası geliyor. Meteoroloji gün verdi... İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 18 Aralık hava durumu

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI : Rüzgârın; Marmara, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

  • EDİRNE -2°C, 10°C Az bulutlu
  • İSTANBUL 4°C, 10°C Az bulutlu
  • KIRKLARELİ -1°C, 9°C Az bulutlu
  • KOCAELİ 3°C, 11°C Az bulutlu

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Pazartesi sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

  • A.KARAHİSAR -2°C, 7°C Az bulutlu
  • DENİZLİ 4°C, 12°C Az bulutlu
  • İZMİR 6°C, 15°C Az bulutlu
  • MUĞLA 4°C, 16°C Az bulutlu

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Pazartesi sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde doğusunun iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

  • ADANA 7°C, 19°C Az bulutlu
  • ANTALYA 12°C, 21°C Az bulutlu
  • HATAY 6°C, 14°C Az bulutlu
  • MERSİN 12°C, 18°C Az bulutlu

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

  • ANKARA -2°C, 7°C Az bulutlu
  • ESKİŞEHİR -1°C, 8°C Az bulutlu
  • KONYA -2°C, 6°C Az bulutlu
  • SİVAS -5°C, 4°C Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam doğusunun çok bulutlu ve ilk saatlerde Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

  • BOLU -1°C, 9°C Parçalı ve az bulutlu
  • DÜZCE 1°C, 11°C Parçalı ve az bulutlu
  • KASTAMONU -4°C, 7°C Parçalı ve çok bulutlu
  • ZONGULDAK 4°C, 10°C Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

ARTVİN 0°C, 3°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

SAMSUN 4°C, 11°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TOKAT -3°C, 5°C Parçalı bulutlu

TRABZON 6°C, 10°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Van ve Iğdır çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

  • ERZURUM -9°C, 0°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı
  • KARS -10°C, 1°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı
  • MALATYA -6°C, 6°C Parçalı bulutlu
  • VAN -6°C, 3°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu, çevreleri karla karışık yağmurlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu ve ilk saatlerde Siirt çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

  • DİYARBAKIR 0°C, 10°C Parçalı ve çok bulutlu
  • GAZİANTEP 1°C, 12°C Az bulutlu
  • MARDİN 4°C, 8°C Parçalı ve az bulutlu
  • ŞANLIURFA 3°C, 13°C Az bulutlu
Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...