Tgrt Haber

Bülent Arınç, 'İkinci devlete izin vermeyeceğiz'

04 Eylül 2014 18:56
Bülent Arınç, 'İkinci devlete izin vermeyeceğiz'

Başbakan Yardımcısı Arınç, hükümet programının görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmda "Bir devlet vardır, ikinci bir devlete,müsaade etmeyeceğiz" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 62. Hükümet'in programına yönelik görüşmeler devam ediyor. Oturumda söz alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "paralel yapı" iddialarına değindi. Arınç, "Bir devlet vardır; ikinci bir devlete, ikinci bir yargıya, ikinci bir bürokrasiye, ikinci bir otoriter sisteme bu ülkede müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu. Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı, "Bu ülkenin bürokrasisi bellidir, otoritesi bellidir, yargısı bellidir. Bunun ikincisine, üçüncüsüne müsaade edersek, ortada ne AK Parti kalır, ne CHP kalır, ne MHP kalır, ne HDP kalır" ifadelerini kullandı. Arınç çözüm sürecine yönelik çalışmaların yeni hükümet döneminde de devam edeceğini söyledi. Sürecin parlamentoya geleceğini ve herkesin haberi olacağını belirten Arınç, "Bunu hep birlikte yapacağız. Artık bu kanun bir çerçeve kanundur. Yol haritası da buna göre yapılacaktır. Bazı konuların özelliği nedeniyle konuşmak durumunda değiliz ama bu işin ilgilileri bilgi sahibi olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...