Tgrt Haber

Bulgaristan’daki yangın Türkiye’yi tedirgin etti: Sınır hattında korkulu bekleyiş!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Temmuz 2024 22:05 - Güncelleme : 14 Temmuz 2024 05:23

Bulgaristan'daki yangın Edirne sınırına ilerliyor. Köy halkı tedirgin olduğunu söylerken, itfaiye ekipleri de teyakkuzda bekliyor. Gece saatleri ilerledikçe yangının dehşeti gözler önüne serildi.

Bulgaristan’da çıkan orman yangınıEdirne​'nin bazı sınır köylerine kadar dayandı. Yangının köylere sıçrama ihtimaline karşı itfaiye ekipleri ve köy halkı teyakkuzda bekliyor.

YANGIN HIZLA İLERLİYOR

Yangın Türkiye-Bulgaristan sınır hattında ilerleyişini devam ettiriyor. Rüzgârın da etkisiyle zaman zaman ürkütücü boyuta ulaşan alevler, Edirne​'nin Büyükismailçe ve Uzgaç köylerinden görülebiliyor. Bulgaristan’da yangının devam ettiği bölgenin karşısında yer alan Büyükismailçe köyünde itfaiye ekipleri ve köy halkı teyakkuzda bekliyor.

Bulgaristan’daki yangın Türkiye’yi tedirgin etti: Sınır hattında korkulu bekleyiş! - 1. Resim

Budakdoğanca Köyü Muhtarı Orkun Vatan, geçmiş yıllarda Bulgaristan​'da çıkan yangının köylerine sıçradığını hatırlatarak, aynı olayın bir daha yaşanmaması için köy halkının traktörlerle tarlaları sürmeye hazır olduğunu söyledi. İtfaiye ekipleriyle de sürekli irtibat halinde olduklarının altını çizen Vatan, köylerinin sınıra en yakın köy olduğunu ve yangını yakından takip ettiklerini belirtti.

Bulgaristan’daki yangın Türkiye’yi tedirgin etti: Sınır hattında korkulu bekleyiş! - 2. Resim

Rüzgârın da etkisiyle zaman zaman ürkütücü boyuta ulaşan alevler, Edirne​'nin Büyükismailçe ve Uzgaç köylerinden görülebiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...