Tgrt Haber

Bursa çatır çatır çatlıyor! Gemlik deprem anında ağırlıkları nasıl bırakacaklarını şaşırdılar

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Şubat 2024 10:36 - Güncelleme : 24 Şubat 2024 10:46

Bursa Gemlik depremi 4.1 şiddetiyle vatandaşları ürküttü. Yeni bulunan fay hattı sonrası Kahramanmaraş depremi gibi bir depremin yaşanabilecek olmasına karşı uzmanlar uyarıyor. Deprem korkusu içerisindeki vatandaşların son sarsıntıda kaçışma anları bir spor salonunda böyle görüntülendi.

Bursa​'da 4.1 büyüklüğündeki deprem​ anında kaydedilen panik anları yayınlandı. Vatandaşların depremi hissettiği an korku içinde kaçışması görüntülere yansıdı. Bursa'da bu zamana kadar haritalarda yer almayan yeni bir fay hattının bulunmuş olması Kahramanmaraş depremi gibi bir depremin yaşanabileceği endişesiyle vatandaşları ürkütüyor. 95 kilometre uzunluğu bulunan Kayapa-Yenişehir arasındaki fay hattının 7'den büyük bir deprem üretebileceği endişesi söz konusu.

AFAD’a göre merkez üssü Bursa’nın Gemlik ilçesinde dün 15.14'te yerin 10 kilometre derinliğinde 4.1 büyüklüğünde deprem yaşandı. Çevre ilçe ve illerden de hissedilen deprem sonrası korku dolu anlar kameraya yansıdı. Kısa süren sarsıntı bir marketin rafları devirirken, bazı vatandaşlar ise depreme spor yaparken yakalandı. Bir evde kaydedilen görüntülerde ise adeta kamera yerinden sökülecek duruma geliyor.

Bursa çatır çatır çatlıyor! Gemlik depremine spor yaparken yakalandılar, ağırlıkları nasıl bırakacaklarını şaşırdılar - 1. Resim

Görüntülerde vatandaşların korkuyla kaçıştığı görülürken, deprem sebebiyle yaralanan olmadığı öğrenildi.

Bursa çatır çatır çatlıyor! Gemlik depremine spor yaparken yakalandılar, ağırlıkları nasıl bırakacaklarını şaşırdılar - 2. Resim

BURSA'DA DEPREM, KAHRAMANMARAŞ'TAN DA DAHA BÜYÜK OLABİLİR!

Ankara Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu, tgrthaber.com.tr'den Bengül Büyükhan'a yaptığı açıklamalarında önlem alınmazsa sonuçları Kahramanmaraş'tan da büyük bir deprem olabileceği konusunda uyarmıştı.

Seyitoğlu, Bursa'da 7 üzeri deprem beklendiğinin ve İstanbul başta olmak üzere Yalova, Balıkesir, Çanakkale gibi şehirlerin de olumsuz etkileneceğinin altını çizdi. Beklenen büyük deprem için önümüzdeki ayları işaret eden Seyitoğlu, araştırmalar derinleştikçe tüm detayların ortaya çıkacağını da ayrıca belirtti. 

Öte yandan Bursa'da fay hattı​ kaynaklı şehir içindeki yapılanmada değişimin meydana gelmesinin an meselesi olduğunu söyleyen Seyitoğlu "Olası 7 üzeri depreme hazır olunması lazım. Bu İstanbul başta olmak üzere çevre iller Yalova, Balıkesir ve Çanakkale için büyük tehlike arz ediyor. Eğer önlem alınmazsa sonuçları Kahramanmaraş depremlerinden daha büyük olacak" dedi. 

Bursa çatır çatır çatlıyor! Gemlik depremine spor yaparken yakalandılar, ağırlıkları nasıl bırakacaklarını şaşırdılar - 3. Resimdep

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...