Tgrt Haber

Bursa'da belediyenin hazırlattığı 24 Kasım Atatürk afişi tepki çekti

Editör: Banu İriç / Kaynak: TGRT Haber
22 Kasım 2023 12:53 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 13:11
Bursa'da belediyenin hazırlattığı 24 Kasım Atatürk afişi tepki çekti

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Bursa'da Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin hazırlattığı afişte sinema filmi karakterleriyle Atatürk'ün aynı konumda yer almasına tepki yağdı. Belediye afişi apar topar kaldırmak zorunda kaldı

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin hazırlattığı 24 Kasım Öğretmenler Günü afişi tepki çekti. Sosyal medyada çok paylaşılan afişte “Bazı öğretmenlerin yeri çok ayrıdır” notu düşülerek Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasına film karakterleri yerleştirildi. Hazırlatılan bu afiş vatandaşlar tarafından ciddiyetsiz bulundu.

Tartışma yaratan afişte Ninja Kaplumbağlar’ın karakteri Usta Splinter, Star Wars’tan Yoda, Hababam Sınıfından Mahmut Hoca ve Kül Yutmaz ve Chaki Chan karakterinin resimleri kullanıldı. Atatürk'ün film karakterleriyle özdeşleştirilmesini vatandaşlar hoş karşılamadı. Sosyal medyada söz konuşu afişe eleştiri yağması üzerine belediye apar topar kaldırdı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...