Tgrt Haber

Son dakika! Bursa'da deniz otobüsünde 'bomba' paniği: Araçlar durduruldu, arama yapıldı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: A Haber
14 Kasım 2022 23:17 - Güncelleme : 15 Kasım 2022 01:09
Son dakika! Bursa'da deniz otobüsünde 'bomba' paniği: Araçlar durduruldu, arama yapıldı

Son dakika haberi: Taksim'de yaşanan hain saldırının tedirginliği devam ederken Bursa ile İstanbul arasında sefer yapan deniz otobüsünde 'bomba' ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada ihbarın asılsız olduğu aktarıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, asılsız ihbarı yapan kişiyi bindiği otobüste gözaltına alınırken ifadesinde, ihbarı feribota yetişemediği için yaptığını itiraf ettiği öğrenildi.

İstanbulTaksim'de meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı hain saldırı​ tüm Türkiye'yi sarstı. Saldırının tedirginliği yaşanırken Bursa'dan gelen 'bomba ihbarı' paniğe neden oldu.

DENİZ OTOBÜSÜNDE 'BOMBA' İHBARI EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

A Haber'de yer alan habere göre, Bursa'da akşam saatlerinde polis ihbar​ hattına yapılan, "Bursa ile İstanbul arasında çalışan deniz otobüslerinde bomba​ var" ihbarı sonrası ekipler harekete geçti.

ARAMA YAPILDI, İSKELEYE YANAŞTIRILDI

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa'dan ve İstanbul'dan hareket eden deniz otobüslerinde arama yaptırdı. Bursa'dan akşam saatlerinde İstanbul'a gitmek üzere hareket eden deniz otobüsü ise yapılan ihbar üzerine Yalova'nın Armutlu ilçesindeki iskeleye yanaştırıldı.

Son dakika! Bursa'da deniz otobüsünde 'bomba' paniği: Araçlar durduruldu, arama yapıldı

Polislerin uyarısından sonra yolcular indirilirken, deniz otobüsünde yapılan aramada bomba ya da herhangi bir olumsuzluğa rastanılmadı. Aramalar tamamlandıktan sonra yolcular Mudanya'ya geri getirildi.

İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Akşam saatlerinde Bursa 155 Acil Çağrı Merkezine ihbar yapıldı. İhbarda, Bursa-İstarbul, İstanbul- Bursa arasında sefer yapan deniz otobüslerinde bomba ihbarı yapıldı. Hemen tedbirlerimizi aldık. Bu hatlarda çalışan deniz otobüslerinde arama yaptırdık. Armutlu açıklarındaki deniz otobüsünü bu ilçenin limanına çektirdik. Aramada sonuç çıkmadı. Deniz otobüsü yolcularla Mudanya'ya geldi. İhbarın asılsız olduğu anlaşıldı. İhbarı yapan kişiyi araştırıyoruz" dedi.

İHBARI YAPAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Aramada herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayan ekipler, asılsız ihbarı yapanın E.A. (22) olduğunu belirledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, E.A'yı Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden İstanbul'a gitmek için bindiği otobüste gözaltına aldı.

FERİBOTA YETİŞEMEDİĞİ İÇİN YAPMIŞ

E.A'nın ifadesinde, asılsız ihbarı feribota yetişemediği için yaptığını itiraf ettiği öğrenildi. Öte yandan kontrollerin ardından deniz otobüsü daha sonra İstanbul'a doğru yeniden hareket etti.

Kaynak: A Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...